Rusya ve Ermenistan Liderlerinden Önemli Görüşme
Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin detaylarını paylaştı. Görüşmede, Aralık 2024’te düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısının ardından özellikle enerji alanında işbirliğinin derinleştirilmesi konusu ele alındı. Ayrıca, Ermenistan ve diğer üye ülkeler için AEB kapsamındaki ortak çalışmaların sağladığı faydalar üzerinde duruldu.
Paşinyan, Putin’e Ermenistan’ın Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri hakkında bilgi verdi. Kremlin’in açıklamasında, “Nikol Paşinyan, Erivan’ın AB ile ilişkileri çerçevesinde attığı adımları Rus lideri Putin’e aktardı. Putin, konuyla ilgili görüşlerini paylaştı” denildi.
Ermenistan’ın AB’ye üyelik sürecini başlatma kararının alındığı bilgisi de paylaşıldı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan’ın AEB üyeliğine dikkat çekerek, “Aynı anda iki farklı kuruluşa üye olmak mümkün değil” açıklamasında bulunmuştu.
(DIŞ HABERLER SERVİSİ)
More Stories
Mersin’de Öğretmene Saldırı: Veli ve Oğlu Tutuklandı
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye’yi ziyaret edecek
Ankara’da, ‘İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri Eğitimi Projesi’nin açılışı gerçekleşti