İBB soruşturmasında yeni gelişme: İş insanı Murat İlbak etkin pişmanlıktan tahliye edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) üzerinde yapılan soruşturma kapsamında 19 Mart 2025 tarihinde gözaltına alınan ve 23 Mart’ta tutuklanan İlbak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CNBC-e kanalının sahibi Murat İlbak, serbest bırakıldı. İlbak, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla savcılığa ifade verdi. Savcılık, İlbak’ın ifadesini yeterli buldu ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Habertürk’ün aktardığı habere göre, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, İlbak’ın ifadesinin detayları, sabit ikametgah sahibi olması, süreçteki ilerleme ve cezaevindeki süresine dikkate alarak tahliye talebini kabul etti. İlbak, ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Şirketin varlıklarına el konulurken, İlbak’ın ifadesinde ihale süreçleri ve para transferleriyle ilgili bilgiler verdiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Soruşturma sırasında İlbak Holding’e bağlı Ströer Kentvizyon Şirketi’nin İstanbul ve Ankara’daki reklam ihalelerinde usulsüzlük yaptığı, rüşvet aldığı ve suç örgütü faaliyetlerine karıştığı iddia edilmişti.

Soruşturma sürecinde daha önce Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Abbas gibi isimler de etkin pişmanlık kapsamında serbest bırakılmıştı.

Related Posts

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Srebrenitsa mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Srebrenitsa Soykırımı’nın yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Hafta tatilinde çalışanı korkutan gelişme

İş Kanununa tabi çalışanlar için haftada bir gün izin zorunlu tutulmakta. Buna karşın TBMM’de kabul edilen kanun ile turizm işçilerinin haftalık izin hakları ise 11 günde 1 olacak şekilde değiştirildi. Söz konusu düzenlemenin yakın gelecekte inşaat ve birçok sektör çalışanlarına da yansıyabileceği belirtilirken, işçiler ise yaşanan hak kaybına tepki gösteriyor.

WImbledon’da uyuyakaldı

SEZONUN üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’ın 10’uncu gününde, Sırp tenisçi Novak Djokovic ile İtalyan raket Flavio Cobolli karşılaştı.

İYİ Partili Çömez’den ekran karartma cezası verilen Sözcü TV’nin logosunun önünde açıklama

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına gönderilen fezlekenin nedeninin eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Medipol hastaneleri ve ona tahsis edilmiş arsaları televizyon programında sorması olduğunu söyledi. Çömez, “Kaldırın dokunulmazlığımı sizinle mahkemede hesaplaşalım” dedi.

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.