Mezun olmadan para bastılar! Samsun’daki lise öğrencilerinden 38 milyon liralık satış

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Yemek Şöleni: 38 Milyonluk Ciro!

Meslek lisesi çatısı altındaki yiyecek hizmetleri bölümünde, ilçedeki taşımalı eğitim gören okullarla Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi iş birliğiyle yemekler hazırlanıyor.

Mutfakta malzeme temini, yemek üretimi, okullara ulaştırılması ve dağıtımı gibi tüm süreçleri kendi bünyesinde gerçekleştiren okulda, öğretmenler, usta öğreticiler ve 143 öğrenci görev alıyor.

Günlük 4 bin 500 kişilik yemek üreten okulda, 2024 yılında 38 milyon liralık ciroya ulaşıldı.

Okul Müdürü Mecit Bedük, öğrencilerin pratik eğitim aldığını ve harçlıklarını kazandıklarını belirterek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl elde edilen 38 milyon liralık ciroya dikkat çeken Bedük, bu gelirin büyük bir kısmının giderlere harcandığını, kalan kısmın ise hazineye verildiğini, maaş ödemelerinde kullanıldığını ve öğrencilere dağıtıldığını ifade etti.

Dağıtım yapılan okullarda yemek artıklarının israf edilmediğini belirten Bedük, bunların toplanarak Vezirköprü Hayvan Barınağı’na gönderildiğini söyledi.

Bedük, okullarının uygulama oteliyle bölgeye konaklama hizmeti sunduğunu ve öğrencilerin burada pratik eğitim aldığını vurgulayarak, “Öğrenciler farklı mutfaklardan örnekler sunuyor ve yurt içi ile dışında staj fırsatları buluyor.” açıklamasını yaptı.

Related Posts

Selçuk Özdağ’dan bayram ziyaretinde ‘anayasa’ açıklaması: Geçmişte evet oyu verdiğim için pişmanım ve milletimden özür diliyorum

Yeni Yol Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, AKP’nin anayasa değişikliği konusunda güven vermediğini belirtip “Anayasaya, yasalara, iç tüzüğe uyacağız’ diyorlar mı? Hayır. ‘Keyfiliklere son vereceğiz’ diyorlar mı? Hayır. O halde dünyanın en iyi anayasasını yapsak ne olur, uygulamadıktan sonra ne işe yarar?” dedi. Özdağ, geçmişte anayasa değişikliğine “evet” oyu verdiği için pişman olduğunu belirtip yurttaşlardan özür diledi.

İBB soruşturmasında yeni gelişme: İş insanı Murat İlbak etkin pişmanlıktan tahliye edildi!

23 Mart’ta tutuklanan CNBC-e kanalının sahibi iş insanı Murat İlbak, savcılığa verdiği ifade sonrasında etkin pişmanlıktan yararlanarak ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Avrupa ülkesinde hükümet paramparça: Başbakan istifasını sundu

Hollanda’da aşırı sağ lider Geert Wilders’ın koalisyondan çekilmesiyle hükümet düştü. Göç politikaları üzerindeki anlaşmazlık, sadece 11 ay süren yönetimi sona erdirdi. Ülke, NATO zirvesi öncesi siyasi belirsizliğe sürüklendi.

Dem Parti Eş Genel Başkanı’ndan belediye başkanlarının sevk görüntülerine sert tepki!

Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İBB operasyonunda gözaltına alınanların tek sıra halinde adliyeye getirilmesine tepki gösterdi. Bakırhan, “12 Eylül yargılamaları ve KCK siyasi soykırım operasyonlarını andırır şekilde mahkemeye sevk edilen seçilmişlerin tek sıra fotoğraflarının servis edilmesi, siyasi acizlik ve hukuksuzluğun göstergesidir” dedi.

İmamoğlu’ndan videolu paylaşım: ‘Yalanla, hileyle, kumpasla kazanma dönemi çoktan bitti’

Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek miting için çağrı yaptı.

Erdoğan, Saray’da HÜDA PAR Genel Başkanı’nı kabul etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’da, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu kabul etti. Erdoğan görüşmenin hemen öncesinde DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı da kabul etmişti.