Yüzme, koşu ya da bisiklet değil: Uzmanlara göre en iyi egzersiz buymuş

Kalp Sağlığı İçin Dans Etmek Diğer Egzersizlerden Daha Etkili

Son araştırmalara göre dans etmek, koşu, yüzme ve bisiklet gibi geleneksel egzersizlerden daha etkili olabilir. Kardiyovasküler hastalıklar konusunda uzmanlaşmış doktorlar, dansın kalp fonksiyonlarını güçlendirdiğine ve kolesterol dengesini olumlu yönde etkilediğine dikkat çekiyor.

Doktor Dwayne Schmidt, kalbin düzenli egzersizle diğer kaslar gibi güçlendiğini belirtirken, dansın eğlenceli olması sebebiyle egzersizin devamlılığını sağladığını açıklıyor. Schmidt, “Günde 20-30 dakikalık aerobik egzersiz, kalp sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebilir” diyor.

Yalnızca Yarım Saatlik Dans Yeterli Olabilir

Uzmanlara göre dans, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından önemli faydalar sunmaktadır. Yalnızca yarım saatlik dans, orta tempolu koşudan daha fazla kalori yakabilir ve kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle kötü kolesterol olan LDL seviyelerini düşürürken, iyi kolesterol HDL’yi artırabilir.

Verilere göre, haftada en az 150 dakika fiziksel aktivite önerilmektedir, dans ise bu süreyi keyifli bir şekilde geçirmek için etkili bir seçenek olabilir. Ayrıca dans etmek, mutluluk hormonları olan dopamin ve endorfinin salgılanmasını artırarak ruh halini iyileştirebilir. Ayrıca spor salonuna ihtiyaç duymadan hemen her yerde yapılabilecek bir aktivitedir.

Related Posts

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.