‘Yenidoğan çetesi’ davasında ikinci duruşma yarın görülecek

İstanbul’da Bebek Skandalı Davası Devam Ediyor

İstanbul’da bebek acil hastalarının önceden anlaştıkları özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine neden oldukları iddia edilen 47 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

AA’nın aktardığına göre; Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliyenin konferans salonunda yapılacak duruşmada, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilecek.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, suç örgütünün sevki ve idaresini yapan sanık doktor Fırat Sarı, doktor İlker Gönen ve 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yer aldığı belirtiliyor.

İddianamede, suç örgütünün amacının, devraldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemini etkisiz hale getirip doluluk sağlamak, hastaların tedavi sürelerini uzatmak ve SGK’den yüksek ödemeler almak olduğu vurgulanıyor.

Sanıkların, hasta bebeklerin durumunu ağırlaştırıp SGK’den yüksek ücretler almak için yanıltıcı yöntemler kullandığı, bazı hasta yakınlarından da fazla para aldığı iddia ediliyor.

Hasta bebeklerin, uygun hizmet alması gereken hastanelere sevk edilmesi yerine örgütün karlı hastanelerine yatırıldığı ve karın sağlık çalışanı olan örgüt üyeleri ile paylaşıldığı belirtilen iddianamede, esas amacın maddi kazanç olduğu vurgulanıyor.

KİME, NE CEZA GELİYOR?

İddianamede, sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen için 10 bebeğin ölümü nedeniyle toplam 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Sanık Gıyasettin Mert Özdemir’in ise 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Fezlekede sorumlulukları bulunan hastaneler ve şirketler için de güvenlik tedbirleri uygulanması ve mal varlıklarına el konulması talep ediliyor.

İstanbul ve Tekirdağ’daki bazı hastanelerin ruhsatlarının iptal edildiği, hastaların kamu hastanelerine sevk edildiği belirtilen dava sürecinde, “Yenidoğan çetesi”ne ilişkin başlatılan yeni soruşturmada 11 şüpheli tutuklanmış, diğer sanıklar hakkında da adli işlem başlatılmıştır.

TUTUKSUZ 4 SANIK HAKİM KARŞISINDA

Mahkeme kararıyla tutuklanan sanıkların yanı sıra, yeni fezlekede yer alan şüpheliler için de hapis cezası talep ediliyor. Başsavcılığı tehdit eden kişiler hakkında da yasal işlem yapılmaktadır.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (4 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (4 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze sınırındaki İsrail yerleşimine gitti

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada 7 Ekim 2023’ten bu yana ilk kez İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze Şeridi’ndeki İsrail yerleşim yerlerini ziyaret etti. Netanyahu, Nir Oz’u ziyaret ederek İsrailli esir yakınlarıyla bir araya gelerek 20 İsrailli esirin hayatta olduğunu ve tüm esirleri getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Son iki haftada 900’den fazla deprem oldu! Halk uyuyamıyor

Japonya’nın güneyindeki Tokara Adaları’nda son iki haftada 900’den fazla deprem meydana gelmesi, bölgede yaşayanları endişelendirdi. Sürekli sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceleri uykusuz kalıyor, evlerinde her an sallantı olabileceği korkusuyla yaşıyor.

Altın fırsat dedi, yeraltına yerleşti

44 yaşındaki iş kadını, hayatın olağan akışından ve artan maliyetlerden bunalıp, arkadaşının arka bahçesinde bulunan 110 metrekarelik yer altı sığınağında yaşamaya başladı…

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Son Dakika… Saraçhane mitinginde gözaltına alınan 34 kişi adliyeye sevk edildi

Son Dakika Haberi… CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması nedeniyle Saraçhane’de düzenlediği 100. gün mitinginde gözaltına alınan 34 kişi adliyeye sevk edildi.