WhatsApp, sohbet gizliliğini ileri boyuta taşıyor!

WhatsApp, Sohbet Gizliliğini Geliştiriyor!

WhatsApp, 24 Nisan 2025 tarihi itibarıyla “Gelişmiş Sohbet Gizliliği” adlı yeni özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, bireysel ve grup sohbetlerinde paylaşılan mesajların uygulama dışına çıkmasını engelliyor. Ayrıca, sohbetlerde paylaşılan medya içeriklerinin cihazlara otomatik olarak indirilmesi de tamamen devre dışı bırakılabiliyor.

WhatsApp’ın Yeni Özelliği

Gelişmiş Sohbet Gizliliği özelliği etkinleştirildiğinde, kullanıcılar sohbet geçmişlerini e-posta, diğer mesajlaşma uygulamaları veya notlar gibi platformlara taşıyamıyor. Bu sayede, gönderilen fotoğraf ve videoların otomatik olarak telefona kaydedilmesi engellenebiliyor.

Bu durum özellikle yabancı kişilerle katılan gruplarda yapılan konuşmaların istem dışı paylaşılmasını veya cihazlara kaydedilmesini önlemek için bir koruma sağlıyor. Özellik aynı zamanda Meta’nın yapay zeka servislerinin sohbet içeriğine erişimini de engelliyor.

OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almak için hazırlıklara başladı. Bu hareket, teknoloji sektöründeki dengeleri değiştirebilir.

Yeni gizlilik ayarı, ekran görüntüsü alınmasını veya kullanıcıların medya dosyalarını manuel olarak indirmesini henüz kısıtlamıyor. Ancak Meta, gelecekte daha kapsamlı güvenlik önlemlerinin sunulacağını belirtti.

Gelişmiş Sohbet Gizliliği’ni etkinleştirmek için sohbet ekranında sohbet adına dokunarak “Gelişmiş Sohbet Gizliliği” seçeneğini belirlemek yeterli olacaktır. WhatsApp’ın en güncel sürümüne sahip olan kullanıcılar, bu özelliğe kademeli olarak erişmeye başladı.

Yeni özelliğin dünya genelindeki tüm kullanıcılara ulaşması birkaç hafta sürebilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

10 yıldır ilk kez oluyor: Google’dan anlamsız değişiklik

Teknoloji devi Google, 10 yıl aradan sonra ilk kez ikonik “G” logosunda değişikliğe gitti. Ancak bu görsel güncelleme, kullanıcılar arasında büyük bir fark yaratmak bir yana, neredeyse fark edilmedi bile.

Sovyet uzay aracı yarım asırlık yolculuğu sona erdi: Türkiye de risk altındaydı! Nereye düştüğü belli oldu

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), 1972’de Venüs’ü keşif için uzaya fırlatılan Kosmos-482 adlı uzay aracının Hint Okyanusu’na düştüğünü bildirdi.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Karting heyecanı İstanbul’da başlıyor

2025 MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası’nın 2. ayağı, 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon, 10 Mayıs Cumartesi günü antrenman seanslarıyla başlayacak. 11 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00’da yarı final, saat 13.00’te ise final yarışları gerçekleştirilecek.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.