Vatikan’da yapılan ikinci ve üçüncü tur oylamada Papa seçilemedi

Katolik Kilisesi Yeni Papasını Belirleyemedi

Katolik Kilisesi, yeni Papa’yı belirlemek için devam eden Konklav’da papa seçimi gerçekleşemedi. Sistine Şapeli’nin bacasından çıkan siyah duman, ikinci ve üçüncü tur oylamalarda sonucun alınamadığını gösterdi.

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin son ruhani lideri Papa Franciscus’un vefatının ardından, 1,4 milyar Katolik için 267. Papa’nın seçimi için sabah yapılan oylamalarda sonuç çıkmadı.

Kardinaller, Sistine Şapeli’nde sabah gerçekleşen oylamalarda gerekli olan 89 oyu alacak bir adayı belirleyemedi. Bu nedenle, yeni Papa’nın belirlenmesi için önümüzdeki seanslara kadar devam edecek oylamalar gerçekleştirilecek.

Yaşı 80’in altında olan 133 kardinal, günün ilerleyen saatlerinde yapılacak 2 oturumda tekrar bir araya gelecek. Seansların sonuçları ise akşam saatlerinde belli olacak ve Sistine Şapeli’nin bacasından çıkacak duman rengi ile duyurulacak.

Siyah duman çıkması durumunda papa seçiminin gerçekleşmediği, beyaz duman çıkması durumunda ise papa seçiminin yapıldığı anlamına gelecek.

Bu arada, yaşı nedeniyle Konklav’a katılamayan Kardinaller Meclisi Dekanı Kardinal Giovanni Battista Re, yakın zamanda papa seçimi olabileceğine işaret ederek, “Roma’ya döndüğümde beyaz dumanı görmeyi umuyorum.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Resmi Gazete’den Kartalkaya yangını araştırma komisyonu hakkında yeni karar

Bolu’da Kartalkaya çıkan ve 78 yurttaşın hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili TBMM’de kurulan araştırma komisyonunun görev süresi bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Öğrenciler cep telefonu yasağına karşı greve gidiyor

Kanada’nın Québec eyaletinde, öğrencilere yönelik yeni cep telefonu yasağına karşı bir öğrenci grevi hazırlanıyor. Öğrenciler, sosyal medyada yayılan çağrıların ardından 9 Mayıs’ta okulları boykot etmeyi planlıyor. Grevin büyüklüğü ise henüz belirsiz …

Samsun’da silahlı kavga, 3 kişi yaralandı

Samsun’un Atakum ilçesinde alacak verecek meselesi nedeniyle çıktığı belirtilen silahlı kavgada, aynı aileden üç kişi yaralandı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Bursa’da ‘tiny house’ alev alev yandı

Bursa’da çıkan yangında, bir tiny house küle döndü.

Özgür Özel’den saldırı açıklaması: Adım kadar eminim ki mesele talimatla yaptırılmış bir iş, “Aklını başına al, sokakta gezme” diyor

Özgür Özel’den saldırı açıklaması: Adım kadar eminim ki mesele talimatla yaptırılmış bir iş, “Aklını başına al, sokakta gezme” diyor

Komisyonda gerginlik! CHP’li Murat Emir’den Hüseyin Yayman’a: ‘Bizi de susturamazsınız!’

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ile CHP Grup Başkanvekili Murat Emir arasında, komisyon toplantısı sırasında usul tartışması yaşandı. Yayman, konuşmasının ardından usul tartışması başlatmak isteyen Emir’in isteğini reddetti ve konukların konuşmasını istedi. Usul tartışması yapılmadan gündeme geçilemeyeceğini belirten Emir ise “Ekrem İmamoğlu’nu susturdunuz, bizi de susturamazsınız. Ekrem İmamoğlu’ndan korktuğunuz gibi bizden de korkuyorsunuz. Bu Meclisi susturamayacaksınız, hukuksuzluklarınızın altında kalacaksınız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir