Vatikan’da bacadan çıkan dumanın rengi belli oldu

Katolik Kilisesi’nin 267’nci Papa Seçimi İlk Turda Sonuçsuz Kaldı

Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek için 133 kardinal Sistine Şapeli’nde toplandı ancak ilk tur oylamasında papa seçilemedi ve şapelin bacasından siyah duman yükseldi.

Katoliklerin son ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un 21 Nisan’da vefat etmesinin ardından dünya genelinde 1,4 milyar mensubu olan Katolik Kilisesi’nin 267’nci Papası için ilk tur oylama bugün gerçekleştirildi.

Hristiyan ilahileri eşliğinde Sistine Şapeli’ne giren 133 kardinal, yeminlerini ederek seçim sürecine başladılar. “İşi olmayanlar çıksın” anlamındaki Latince komutun ardından, sadece seçici kardinallerin kaldığı şapelin içinde oylama gerçekleştirildi.

Katolik Kilisesi’nde ruhban sınıfında Papa’dan sonra gelen en üst düzey din adamlarından 80 yaşın altındaki 133 kardinalin katıldığı ilk tur oylama sonrasında, sisteşin bacasından çıkan siyah dumanla bir sonuca varılamadı.

Bu sonuçla, bugün başlayan Konklav’ın ilk oturumunda yeni papa seçilemediği duyuruldu. 133 kardinal ise yarından itibaren günde 4 oylama yaparak yeni papayı belirlemeye çalışacaklar.

Yeni papanın seçilmesi halinde ise Sistine Şapeli’nin bacasından beyaz duman yükselecek ve dünya, yeni Papa’nın belirlendiğini görecektir.

Related Posts

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

DEM Parti: Bir kez daha İmralı’ya gideceğiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Pervin Buldan’ın, 8-9’unda Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerle görüştükten sonra İmralı’ya gitmeyi planladıklarını söyledi.

Son dakika… Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu: ‘Fonlarla beslenen gazeteciler, troller, gözü dönmüş siyasetçiler…’

Son dakika haberi… Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve “mutlak butlan” tartışmalarını doğuran dava 8 Eylül’e ertelendi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu.

Sel, toprak kayması, çatı çökmesi: 57 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da haziran ayının ortasından bu yana etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sel, toprak kayması ve çatı çökmesi gibi olaylar nedeniyle 57 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. ULUSAL AFET YÖNETİM AJANSI AÇIKLAMA YAPTI Ulusal Afet …

Suriye-İsrail anlaşması belirginleşiyor

Suriye’de Esed rejiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesiyle birlikte Golan Tepeleri’nin Suriye tarafında kalan tampon bölgeyi işgal eden İsrail ile Şam yönetimi arasındaki müzakereler sona yaklaşıyor.

CHP’li üç ismin Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı: Neymiş beni genel merkeze sokmayacaklarmış

CHP’nin 38. şaibeli kurultay davasından olası bir mutlak butlan kararı sonrası genel başkanlık koltuğuna geri dönmeye yeşil ışık yakan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun talebi üzerine kendisini ziyarete gelen CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Parti Meclisi Üyesi Engin Özkoç’a “Arkadaşlar bu konuda telaşlanacak bir şey yok. Örgütün tepkisi ne olacak? 2-3 gün tepki gösterir. Neymiş, beni genel merkeze sokmayacaklarmış. Evet sokmasınlar. Genel başkan neredeyse genel merkez orasıdır. Bunların hepsi yoluna girer. Telaşa gerek yok.” dediği öğrenildi.