UNICEF’den Sudan’daki 3,2 milyon çocuk için kritik uyarı: Akut kötü beslenmeye maruz kalacaklar

UNICEF Sudan’daki 3,2 Milyon Çocuğun Durumunu Uyardı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Sudan’da bulunan 5 yaş altı 3,2 milyon çocuğunun bu yıl akut kötü beslenme sorunuyla karşı karşıya kalacağını öngörüyor.

BM Sözcüsü Stephan Dujarric tarafından yapılan açıklamaya göre, Sudan, yerinden edilmiş çocuklar krizinin en derin yaşandığı ülke konumunda. Çatışmalar sebebiyle 5 milyon çocuğun yerinden edildiği belirtildi.

Dujarric, UNICEF’in Sudan’da 3,2 milyon çocuğun akut kötü beslenmeye maruz kalacağı yönünde uyarıda bulunduğunu açıkladı.

Annelerin barınma ve gıda temin etmek için uzun süreler boyunca yürümek zorunda kaldığını söyleyen Dujarric, ailelerin ve toplumların şiddetin ağırlığını çektiğini ifade etti.

Dujarric, gıda ve temel hizmetlere ulaşımın engellenmesinin daha fazla ölüm getireceği konusunda uyarıda bulundu. (AA)

Related Posts

Netanyahu Trump’a, ‘duadan uçak’ hediye etti

Netanyahu, Trump’a B-2 bombardıman uçağı formunda özel tasarım bir mezuzah hediye etti. Bu sembolik jest, İran’a yönelik son saldırıya gönderme niteliği taşırken iki ülke arasındaki askeri iş birliğini de vurguladı.

Son Dakika… Bakan Tunç’tan açıklama geldi: Murat Çalık tahliye olacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın sağlık raporuyla ilgili AKP Grup toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

DEM Partili vekil duyurdu: PKK’nın silah bırakacağı tarih ve yer netleşti

DEM Partili vekil duyurdu: PKK’nın silah bırakacağı tarih ve yer netleşti

Davutoğlu’ndan Bahçeli’nin TRT desteğine: ‘Bir adım daha atılmalı’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İBB’ye yönelik soruşturma sonucunda yargılamanın TRT’den yapılması desteğini doğru bulduğunu kaydetti. Davutoğlu, “Bir adım daha atılmalı” dedi.

Tüfekle vurulmuştu; 4 günlük savaşını kaybetti

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde B.K. tarafından tüfekle bacaklarından vurulan Yasin Örçen (39), 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Aracın motorundan cephanelik çıktı

Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonda, bir otomobilin motor bölümünde 65 ruhsatsız tabanca, 79 şarjör ve 50 mermi ele geçirildi.