Travmatik Yaşantıların Ardından Çocuklara Yardım Kılavuzu Ücretsiz Erişime Açıldı

Travmatik Yaşantılardan Sonra Çocuklara Yardım Kılavuzu Artık Türkçe’de!

Amerikalı psikiyatrist Prof. Dr. Bruce D. Perry’nin araştırmalarından derlenen rehber kitap, Türkçe’ye çevrilerek sanal ortamda ücretsiz olarak sunulmaya başlandı.

Işık Üniversitesi’nden Prof. Dr. Feryal Çam Çelikel ve Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi’nden psikolog Mader Bengisu Bilgen tarafından hazırlanan çalışma, travmatik deneyimlerin çocuklar üzerindeki fiziksel, duygusal, bilişsel ve sosyal etkilerini bilimsel verilere dayanarak ele almaktadır.

Kitap, travma sonrası çocuklara nasıl yardım edileceğini açıklayan detaylı ve anlaşılır bir dil kullanmaktadır. Ayrıca, travmanın çocuğun gelişmekte olan beyin üzerindeki etkisi, ailelere ve bakım verenlere çocukların ihtiyaç duyduğu destek konusunda da rehberlik sunmaktadır.

İyileşme sürecinde ilişkilerin ve güvenli bağların önemine vurgu yapılan kitap, Prof. Dr. Perry tarafından geliştirilen “Nörosekansiyel Terapötik Modeli (Neurosequential Model of Therapeutics-NMT)” üzerine odaklanmaktadır. Bu model sayesinde, doğru yaklaşımlar ve destek stratejileriyle çocukların iyileşme sürecinin nasıl yönetilebileceği anlatılmaktadır.

Kitaba e-kitap formatında “https://moodisthastanesi.com/download/travmatik-yasantilarin-ardindan-cocuklara-yardim-pdf/” adresinden erişilebilir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Koray Taşdemir – Güncel

Related Posts

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.