Tayland, Dünyanın İlk Yapay Zeka Robot Polisini Tanıttı

Tayland, Dünyanın İlk Yapay Zeka Robot Polisini Tanıttı

Tayland polisi, yapay zeka ile tasarlanmış dünyanın ilk robot polisini göreve başlattı. “Cyborg 1.0” adı verilen robot polis, Tayland’ın Nakhon Pathom eyaletindeki Songkran Festivali sırasında hizmet vermeye başladı. Cyborg 1.0, polis üniforması giyerek görev yapmaktadır.

Tayland Kraliyet Polisi 7’nci Bölge polisi ve Nakhon Pathom polisi, Nakhon Pathom Belediyesi işbirliğiyle geliştirilen AI Police Cyborg 1.0’ı tanıttı. Robot polis, akıllı yapay zeka kameralarıyla donatılmıştır ve etkinlik alanı içinde ve çevresinde güvenliği sağlamak için görev almaktadır. Yüz tanıma sistemi sayesinde, aranan kişilerin tespitinde uyarı veren robot polis, potansiyel tehlike oluşturabilecek silah benzeri nesneleri tespit edebilme özelliğine sahiptir.

Yapay zeka teknolojisi sayesinde Cyborg 1.0, bulunduğu alandaki CCTV ve dron görüntülerini analiz ederek çevredeki olayları takip edebilmektedir. Bu gelişmiş teknoloji, polislerin güvenlik görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirmesine olanak tanımaktadır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Aşırı sıcaklar süt üretimini vurdu: Bir günün etkisi haftalarca sürüyor

Yeni bir araştırma, aşırı sıcakların ineklerin süt üretimini önemli ölçüde azalttığını ve yüksek teknolojili soğutma sistemlerinin bile bu sorunu tamamen çözemediğini ortaya koydu. Science Advances dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, tek bir günlük aşırı sıcak, süt üretimini yüzde 10 oranında düşürebilirken, sıcak stresinin etkileri bir haftadan daha uzun sürebiliyor.

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

Milli sporcular 17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda 3’üncü oldu

17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda Tulya Kesebir ile Tuana Özgür’den oluşan kadın bayrak takımı bronz madalya kazandı.

Türkiye Wing Foil Şampiyonası Datça’da başladı

Datça Yat Kulübü ve Dirik Surf Club Hotel ev sahipliğinde, Türkiye Wing Foil Şampiyonası, Muğla’nın Datça ilçesinde başladı.

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

Beyninizin gizli ritmi zekanızı ele veriyor

Zeka, beyninizin içsel uyumu ve görevler arasında ne kadar hızlı senkronize olabildiğiyle de ilişkili olabilir. Almanya’daki Johannes Gutenberg Üniversitesi’nden psikolog Anna-Lena Schubert ve ekibinin yürüttüğü yeni bir araştırma, beynin theta bağlantısı adı verilen gizli ritminin, bilişsel yeteneklerle güçlü şekilde bağlantılı olduğunu ortaya koydu.