Tamirat pahalandı, araç sahipleri ‘usta’lığa soyundu: ‘Daha kötü hale getiriyorlar’

Yusuf Yumuşak: Ekonomik Zorluklar Araç Sahiplerini Kendi Aracını Tamir Etmeye Zorluyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yıllardır araç göçük tamiri yapan Yusuf Yumuşak, alım gücü düşen yurttaşların göçük işlerini kendileri yapmaya çalıştığını belirtti.

Yumuşak, araç tamirinde son dönemde yaşanan tabloyu şu sözlerle anlattı:

“Ben Kadirli’de uzun zamandır göçük düzeltme işi yapıyorum. İnsanlarımız ekonomik zorluklardan dolayı, araçlarını kendileri onarmaya başladılar. Yanımıza geliyorlar araç yaptırmak istiyorlar ‘fiyatlar çok pahalı’ diyorlar. Bu konularla ilgili çok sıkıntı yaşıyoruz. Kendi araçlarını kendileri yapmaya çalışıyorlar. Geliyorlar fiyat alıyorlar pahalı buluyorlar. Sonra gidiyorlar kendi imkanları ile düzeltmeye çalışıyorlar ve araçlarını daha kötü hale getiriyorlar. Sonra tekrar geliyorlar diyorlar ki ‘biz bunu yaptık siz geri düzeltin.’ İşimizi zorlaştırıyorlar. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama insanlarımız ekonomik durumlarından mı desem artık bazı kendileri yapmak istedikleri için mi desek artık bilemiyoruz. Kendi işlerini kendileri yapmaya çalışıyor ve bozuyorlar.”

“UYGUN YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA…”

Yumuşak şöyle devam etti:

“Bazı insanlar da pazarlık yapıyorlar sürekli. Fiyatların çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Biz aslında çok yüksek fiyatlı araç onarımı yapmıyoruz. Fiyatlarımız gayet makuldür. Bizler de zaten elimizden geldiğince müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince uygun yapmaya çalışıyoruz ama insanların alım gücü çok düşmüş bir vaziyette, çok sıkıntı yaşıyoruz. Geçinmekte biraz zorluk çekiyoruz. Alım gücü çok düşük.”

“KENDİNİZ ONARMAYA KALKMAYIN”

Araç tamirinin profesyonel eğitim gerektiren bir iş olduğunu hatırlatan Yumuşak, “Araçlarını bozuyorlar, işin içinden çıkarılmayacak hale geliyor. Bu konuda biraz şikayetçiyiz” dedi. Yumuşak, araç sahiplerine de “Buradan da müşterilerimize vatandaşlarımıza sesleniyorum lütfen kendi göçüğünüzü kendiniz onarmaya kalkmayın, bizim işimizi zorlaştırıyorsunuz” diye seslendi.

Related Posts

En düşük emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte kulislerde konuşulanlar

Temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon oranı, emekli maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek. En düşük emekli aylığına da aynı oranda artış yapılması öngörülüyor. İlk altı aylık enflasyonun yaklaşık yüzde 18 olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan, 22 bin 104 lira olan asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı ise haziran ayında netlik kazanacak.

İşyeri tehlike sınıflarında değişiklik: Kurye, makarna imalatı ve askeri araç onarımı listede!

İşyeri tehlike sınıflarında değişiklik: Kurye, makarna imalatı ve askeri araç onarımı listede!

Kapasite kullanım oranı yükseldi

İmalat sanayisi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), mayısta geçen aya göre 0,7 puan artarak yüzde 75’e çıktı.

ING analizi: Euro, dolar karşısında kazanımlarına devam edebilir mi?

ING analizi: Euro, dolar karşısında kazanımlarına devam edebilir mi?

Hizmet talebi yavaşladı, finansal hizmetlere güven mayıs ayında azaldı

Hizmet talebi yavaşladı, finansal hizmetlere güven mayıs ayında azaldı

Bakan Kacır, OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi Bakanlar Toplantısında görüşmeler yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi Bakanlar Toplantısı marjında görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, “Yerel kalkınma, akıllı şehirler ile yeşil ve dijital dönüşüm başlıklarında, ikili ve çok taraflı işbirliklerimizi değerlendirdik.” ifadesini kullandı.