Özel’den Erdoğan’a ‘düello’ teklifi

CHP’nin Mersin Mitingi: Özel’den İmamoğlu’na Destek ve Erken Seçim Çağrısı

CHP, hükümetin tepkisini çeken “cuntacı” söylemiyle Ekrem İmamoğlu’na destek vermek ve erken seçim talep etmek amacıyla düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerine Mersin’de devam etti.

Alanda toplanan kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP iktidarını eleştirerek “Onlar artık gayrimeşru bir cunta yönetimidir. Çünkü milletten korkana, sandıktan kaçana iktidar demek mümkün değildir” dedi. Özel, sarayı ve yargıyı eleştirerek, İmamoğlu’nun hedef alındığını ve asıl amaçlarının milletin iradesi olduğunu vurguladı.

Özel ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, İmamoğlu’nun duruşmalarının TRT ekranlarında canlı yayınlanmasını istedi ve halkın gerçekleri görebilmesi için böyle bir çağrıda bulundu.

Hükümetin İmamoğlu’na yönelik operasyonlarına da değinen Özel, bu operasyonların İstanbul’un rantına ve milletin iradesine yönelik olduğunu savundu. Kanal İstanbul projesine ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunan Özel, operasyonların gerçek amacının yolsuzluk değil, İstanbul’un rantının korunması olduğunu söyledi.

Mitingde Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’de kaleme aldığı mektup da okunarak, İmamoğlu’nun mücadele azmini ve umudunu dile getirdiği belirtildi. İmamoğlu da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Birer birer eksileceğimizi sanıyorsunuz ama biz milyon milyon büyüyoruz!” ifadesini kullandı.

CHP’nin Mersin mitingine geniş katılım sağlanırken, hükümete ve iktidara yönelik sert eleştirilerin yanı sıra İmamoğlu’na destek ve erken seçim talepleri ön plana çıktı.


Arşiv – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Emrek İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine başından itibaren karşı çıkarak projenin ilerlemesine engel olmuştuFotoğraf: Emrah Gurel/AP/picture alliance

DW / MUK,ET

DW Türkçe’ye nasıl engelsiz erişebilirim?

Related Posts

Arda Turan ilk maçında hata yapmadı

Arda Turan’ın çalıştırdığı Shakhtar Donetsk, Ukrayna Premier Ligi’nin ilk haftasında Epitsentr’i 1-0’lık skorla mağlup etti.

Şişli’de Çocuklara Tokat Atan Adamın Sonu

Şişli’de adam, gürültü yapan çocuklara tokat attı; araya giren mahalle sakini karşılık verdi.

İsrail Gazze’de Kızılay’a Saldırdı

İsrail’in Gazze’deki Kızılay binasına saldırısında 1 ölü, 3 yaralı.

İngiltere’de aşırı sağcı Tommy Robinson gözaltına alındı

Gerçek adı Stephen Yaxley-Lennon olan ve kamuoyunda Tommy Robinson olarak bilinen aşırı sağcı aktivist, ciddi darp şüphesiyle İngiltere’ye dönüşünde gözaltına alındı.

Bayındır’da Gençlik Merkezi Açılıyor

Bayındır’da inşaatı tamamlanan gençlik merkezi, 1 ay içinde hizmete girecek. Kayıtlar başladı.

Halkbank Voleybol Takımı, Leal ile yola devam dedi

Voleybol Efeler Ligi takımlarından Halkbank, Küba asıllı Brezilyalı smaçör Yoandy Leal’in sözleşmesini uzattı.