Mehmet Şimşek’in emekli maaşı hesabına tepki: Hangi birini düzeltelim

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Ankara Kadın Kolları 7. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “En düşük emekli maaşı 66 liraydı. Bugün 14 bin 500 liraya çıktı, 40 dolardan 400 doların üzerine çıktı, 10 kat arttı” ifadelerini kullandı.

“Veriler alenen çarpıtılmış diyen”diyen Prof. Dr. Aziz Çelik, “Halep ordaysa arşın burada” diyerek yeniden hesapladı.

MEHMET ŞİMŞEK’İN EMEKLİ MAAŞI HESABINA TEPKİ

Prof. Dr. Çelik, 2002 yılına ait resmi verileri hatırlatarak Şimşek’in açıklamalarını eleştirdi. O dönemdeki en düşük emekli maaşlarını sıralayan Çelik, verilerdeki çarpıtmayı açıkladı.

Maaşların artmak yerine geriye düştüğünü ifade eden Çelik, “Bakan Beyin partisi iktidara geldiğinde en düşük işçi emekli aylığı asgari ücretin yüzde 39,6 üzerindeydi. Bu hesaba göre şu anda 31 bin TL civarında olması gerekirdi” dedi.

“HANGİ BİRİNİ DÜZELTELİM”

Prof. Dr. Aziz Çelik’in paylaşımı şu şekilde:

“Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in söylediklerinin hangi birini düzeltelim!

Mehmet Bey verileri alenen çarpıtmış!

Aralık 2002’de Bakan Beyin partisi iktidara geldiğinde,

Net asgari ücret: 184 TL

İşçilerin en düşük emekli aylığı: 257 TL

En düşük memur emekli aylığı: 376 TL

En düşük esnaf emekli aylığı: 150 TL idi.

Sizin en düşük emekli aylığı dediğiniz 66 TL en düşük emekli aylığı değildi. Emeklilerin çok küçük bir kesimin yararlandığı Bağ-Kur Tarım emeklisi aylığı idi.

BağKur tarım sigortalılarının sigortalılar içindeki payı yüzde 1,5-2 arasındadır. Emekliler arasındaki en büyük grup işçilerdir.

Konuyu çarpıtmayın!

En düşük işçi emekli aylığı 2002’de partiniz iktidara geldiğinde asgari ücretin yüzde 39,6 üzerindeydi. Bu hesaba göre şu anda 31 bin TL civarında olması gerekirdi.

En düşük memur emekli aylığı asgari ücretin yüzde 104 üzerindeydi.

Bu hesaba göre şu an 45 bin TL olmalıydı. En düşük esnaf emekli aylığı ise asgari ücretin yüzde 81,5’i düzeyindeydi. Şu an 18 bin TL olmalıydı!

Siz ne yaptınız. En düşük emekli aylığını herkes için 14 bin 469 TL yaptınız (14 bin 500 bile yapmadınız)! Övündüğünüz bu! En düşük emekli aylığını asgari ücretin yüzde 65,4’üne düşürdünüz.

Halep ordaysa arşın burada.

Bey Aşağıda da kanıtı var! (SBB verisi)”

Related Posts

Ütücüler başkanlık çadırında görevliydi

Diyanet’in hac organizasyon talimatında isimleri geçen ütücülerin ‘Başkanlık Çadırı ve Başkanlık Çadırı Kadınlar Bölümü’ için görevlendirildiği yazıyor.

Resmî Gazete’de bugün (4 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (4 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze sınırındaki İsrail yerleşimine gitti

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada 7 Ekim 2023’ten bu yana ilk kez İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze Şeridi’ndeki İsrail yerleşim yerlerini ziyaret etti. Netanyahu, Nir Oz’u ziyaret ederek İsrailli esir yakınlarıyla bir araya gelerek 20 İsrailli esirin hayatta olduğunu ve tüm esirleri getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Son iki haftada 900’den fazla deprem oldu! Halk uyuyamıyor

Japonya’nın güneyindeki Tokara Adaları’nda son iki haftada 900’den fazla deprem meydana gelmesi, bölgede yaşayanları endişelendirdi. Sürekli sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceleri uykusuz kalıyor, evlerinde her an sallantı olabileceği korkusuyla yaşıyor.

Altın fırsat dedi, yeraltına yerleşti

44 yaşındaki iş kadını, hayatın olağan akışından ve artan maliyetlerden bunalıp, arkadaşının arka bahçesinde bulunan 110 metrekarelik yer altı sığınağında yaşamaya başladı…

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi