Mehmet Şimşek: 2026 refahın daha çok hissedildiği, ekonomik güvenin pekiştiği bir yıl olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 2026 Yılı Refahın ve Ekonomik Güvenin Artacağı Bir Yıl Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2026 yılına ilişkin beklentilerini paylaştı. Şimşek, içinde bulunduğumuz süreci sadece riskleri yönetmek için değil, ekonomiyi daha rekabetçi kılacak yapısal dönüşümleri hayata geçirmek için önemli bir fırsat olarak gördüklerini belirtti. 2026 yılının refahın daha çok hissedildiği, fırsatların genişlediği ve ekonomik güvenin pekiştiği bir yıl olacağını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyasının finansman sorunlarına, küresel gelişmelere ve Türkiye’nin uyguladığı programa dair soruları Dünya gazetesinden Ece Ceyhun’a yanıtladı. Şimşek, dezenflasyon programıyla dış kırılganlıkların azaldığına, şoklara karşı direncin arttığına ve makro-finansal istikrarın güçlendiğine dikkat çekti. Ayrıca, küresel yapısal sorunlara karşı önemli avantajlara sahip olduklarını belirtti.

Şimşek, 2026 yılına ilişkin beklentilere ilişkin altı ana başlıkta rahatlamanın hissedileceğini belirtti. Bunlar alım gücündeki artış, finansmana erişimin kolaylaşması, reel sektördeki belirsizliklerin azalması, piyasalardaki öngörülebilirliğin güçlenmesi, istihdam ve gelir artışının ivme kazanması ve uygulanan reformların somut sonuç vermeye başlaması olarak sıralandı.

Konjonktüre Göre Yeni Destek Paketleri Yolda

Şimşek, iş dünyasının finansman sorunlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Finansmana erişimde geçici bir sıkıntı yaşanıyor. Ancak esnafımız, üreticimiz ve ihracatçımız, TL kredi büyüme sınırının ötesinde hareket ediyor. Bu noktada çiftçi ve esnafın kullandığı kredinin önemli bir kısmını devlet olarak karşılıyoruz. İhracatçılara sağladığımız destekler tarihî seviyelere ulaştı.”

Teminat sorunlarına da çözüm üreten Şimşek, kefalet paketlerinin tüm KOBİ’lere işletme harcamaları için hazır olduğunu belirtti. Ekonomik konjonktür ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda yeni destek paketlerinin devreye alınacağını vurguladı. Ülkedeki kapasite açığını dikkate alarak üretime odaklanacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

E-ticarette Babalar Günü hareketliliği

E-ticarette Babalar Günü için yapılan alışverişlerde elektronik, giyim, aksesuar ve kişisel bakım kategorilerinde artış gözlemlenirken, son dönemde kişiselleştirilmiş hediyelere de talep artıyor.

İhaleler tamamlandı: İstanbul’da taksi plakaları ne kadar?

İstanbul’da taksi plakaları için düzenlenen ihaleler tamamlandı. Yeni plakalar, özel tasarımlarla hizmete hazırlanıyor. İhaleye yoğun talep gösterildi. Peki İstanbul’da taksi plakaları ne kadar? Plakalar kaç TL’ye alıcı buldu? İşte ayrıntılar…

ABD-Çin anlaşması piyasaları sarsıyor: Küresel borsalar nereye gidiyor? (12 Haziran 2025)

Dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginlikleri, dün tarafların anlaşmaya vardığını duyurmasıyla hafiflerken, anlaşmanın ayrıntıları ve ticari ilişkilerin sürdürülebilirliği konusundaki şüpheler yatırımcıları temkinli …

En uzun asma köprüde ‘mafya’ riski

İtalya, Sicilya ile ana karayı birbirine bağlayacak ve dünyanın en uzun asma köprüsü olacak projenin inşasına bu yaz başlamayı planlıyor.

Bu işi yapanlar paraya para demiyor! Öğrenenler işlerini bırakıp bu işe yöneliyor

Ev temizliği için gündelikçi çalıştırmak artık birçok kişi için lüks hale geldi. Özellikle çalışanların sıkça başvurduğu bu hizmette fiyatlar son dönemde adeta uçuşa geçti. Gündelik temizlik ücretleri 3 bin TL’den başlayıp, işin kapsamına göre 4 bin …

Yargıtay noktayı koydu: Yıllık izin alacaklarında süre azaldı

Yargıtay, yıllık izin ücreti alacaklarıyla ilgili önemli bir karar alarak zamanaşımı süresini 5 yıl olarak belirledi. Böylece uzun süredir tartışma konusu olan bu konuda netlik sağlandı. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç’ın aktardığına göre, Yargıtay’ın …