Malatya’da bomba ihbarı yapanlar, online oyundan etkilenen çocuklar çıktı

Malatya Valiliği: Asılsız Bomba İhbarı Sonrası Açıklama

Dün akşam saatlerinde Battalgazi Devlet Hastanesi’nde yapılan asılsız bomba ihbarı hakkında Malatya Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarın ardından emniyet birimlerinin hızlı ve koordineli bir şekilde harekete geçtiğini ve gerekli güvenlik önlemlerini aldığını duyurdu. Uzman ekiplerin hastane ve çevresinde detaylı arama yaptığı belirtildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, ihbarın asılsız olduğu tespit edilirken, sorumlularının küçük yaştaki çocuklar olduğu ve bu eylemi online oyun etkisinde gerçekleştirdikleri belirtildi.

EBEVEYNLERE UYARI

Valilik açıklamasında, çocukların çevrimiçi platformlarda geçirdiği sürenin kontrol edilmesi, ziyaret ettikleri sitelerin takip edilmesi ve dijital farkındalıklarının artırılması gerektiği vurgulandı. Ebeveynlerin daha dikkatli olmaları gerektiği belirtilerek, asılsız ihbarların gereksiz endişeye yol açtığı ve güvenlik birimlerinin kaynaklarını boşa harcadığı ifade edildi.

Valilik, vatandaşlara şüpheli durumları emniyet birimlerine iletmeleri çağrısında bulunurken, teyit edilmemiş bilgilere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

(İHA)

Related Posts

Kimse beklemiyordu, Teksas 2 saatte sular altında kaldı: 25 kız çocuğu sele kapıldı

Teksas’ta aniden bastıran sağanak, iki saat içinde kenti yok etti. En az 24 kişi hayatını kaybetti, kız çocuklarının kaldığı bir yaz kampında 25 kişi kayboldu. Yetkililer bölgede “sınırsız kaynakla” arama kurtarma başlattı.

İddianın sonu korkunç bitti: Kızılırmak’a atlayan genç kayboldu

Kırıkkale’de arkadaşlarıyla iddialaşarak köprüden Kızılırmak Nehri’ne atlayan bir kişi kayboldu.

Ütücüler başkanlık çadırında görevliydi

Diyanet’in hac organizasyon talimatında isimleri geçen ütücülerin ‘Başkanlık Çadırı ve Başkanlık Çadırı Kadınlar Bölümü’ için görevlendirildiği yazıyor.

Resmî Gazete’de bugün (4 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (4 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze sınırındaki İsrail yerleşimine gitti

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada 7 Ekim 2023’ten bu yana ilk kez İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze Şeridi’ndeki İsrail yerleşim yerlerini ziyaret etti. Netanyahu, Nir Oz’u ziyaret ederek İsrailli esir yakınlarıyla bir araya gelerek 20 İsrailli esirin hayatta olduğunu ve tüm esirleri getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Son iki haftada 900’den fazla deprem oldu! Halk uyuyamıyor

Japonya’nın güneyindeki Tokara Adaları’nda son iki haftada 900’den fazla deprem meydana gelmesi, bölgede yaşayanları endişelendirdi. Sürekli sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceleri uykusuz kalıyor, evlerinde her an sallantı olabileceği korkusuyla yaşıyor.