Kumluca’da Modern Koroner Anjiyografi Ünitesi Açılacak

Kumluca’da Yeni Koroner Anjiyografi Ünitesi Açılacak

Antalya’nın Kumluca ilçesinde kurulacak olan koroner anjiyografi ünitesi, modern tıbbi ekipman ve deneyimli personeli ile hizmet sunacak.

Antalya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, Kumluca Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek yeni koroner anjiyografi ünitesinde inclemelerde bulundu.

Ünitenin kısa sürede faaliyete geçmesi için gerekli adımların atılması ve eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirten Özkan, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kent genelinde Kumluca, Finike, Demre, Elmalı ve Kaş gibi ilçelere hizmet verecek olan koroner anjiyografi ünitesi, Sağlık Bakanlığı liderliğinde açılacak.

Bu sayede, vatandaşlar daha hızlı ve kolay bir şekilde kalp ve damar hastalıklarının teşhis ve tedavisi için gerekli olan anjiyografi işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Böylece, erken teşhis imkanı artacak ve acil durumlarda hastalara anında müdahale edilebilecek. Ayrıca, hasta sevkiyatının azalmasıyla bölge halkının sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşacak ve yaşam kalitesi yükselecek.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Zehra Tekeci Eser – Sağlık

Related Posts

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.