Karla Mücadele: Serhan Çakmak’ın Keçi Şarkıları

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde zorlu kış şartlarına rağmen keçilerini karlı yaylalarda güden Serhan Çakmak, doğayla iç içe olmanın ve zorluklara direnmenin gücünü bir kez daha gösteriyor.

Tokat’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, özellikle sürü sahiplerinin işlerini zorlaştırıyor. Reşadiye ilçesinde sürü yöneticiliği yapan Serhan Çakmak, zorlu kış şartlarına rağmen keçilerini karlı yaylalarda yaylıma çıkartmaya devam ediyor. Çakmak, cep telefonuyla çektiği görüntülerde, karla kaplı arazide keçilerini güderken onlara mini bir konser de vermeyi ihmal etmedi.

Çakmak, “Burası bin 320 rakımlı Reşadiye Çamlıkaya Köyü. Kış şartları ne kadar zor olursa olsun mesleğimizin başındayız” diyerek doğayla iç içe olmanın ve zorlu şartlara karşı yılmadan mücadele etmenin kendisi için bir yaşam biçimi haline geldiğini belirtti.

Görüntülerde, karla kaplı yaylalarda keçilerine şarkı söyleyen ve onlara moral veren Çakmak, doğanın zorluklarına karşı hem gücünü hem de sabrını gösteriyor. Çakmak’ın bu anlamlı görüntüleri, mesleğin hem fiziksel hem de ruhsal zorluklarını gözler önüne seriyor. – TOKAT

Related Posts

Yapay zekayla 3 ülkenin dışişleri bakanını dolandırdılar

ABD Dışişleri Bakanlığı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu taklit eden bir dolandırıcının, üst düzey yetkililere ulaştığına dair alarm verdi.

Çürümüş kafaları vatandaşlara yedireceklerdi! İstiflenmiş halde bulundu

Bursa Gemlik’te boş bir tamirhanede sakatatçılara satılmak üzere çok sayıda istiflenmiş büyükbaş hayvan kafatası bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

‘Alkolmetreyi üfleyemiyorum’ diyerek polise direndi: O anlar kamerada

Sultanbeyli’de trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimde “Alkolmetreyi üfleyemiyorum” diyerek polisi uzun süre uğraştıran sürücüye 26 bin TL ceza uygulanırken, ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu. Sürücünün polis ekiplerine yaşattığı zor anlar cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Bağcılar’da eşini ve oğlunu öldürüp tarlaya gömen sanık hakkında mütalaa açıklandı

Bağcılar’da boşanma aşamasında olduğu eşini ve oğlunu öldürdükten sonra tarlaya gömen emekli polis memuru sanık Cengiz Bedir’in “eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme” ve “altsoydan tasarlayarak kasten öldürme” suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mansur Yavaş’tan başsağlığı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, 12 askerin şehit olduğunu duyurdu. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise başsağlığı mesajı yayımladı.

Kimse beklemiyordu, Teksas 2 saatte sular altında kaldı: 25 kız çocuğu sele kapıldı

Teksas’ta aniden bastıran sağanak, iki saat içinde kenti yok etti. En az 24 kişi hayatını kaybetti, kız çocuklarının kaldığı bir yaz kampında 25 kişi kayboldu. Yetkililer bölgede “sınırsız kaynakla” arama kurtarma başlattı.