Kabe’de Miraç Gecesi Yoğunluğu

Miraç Kandili Dolayısıyla Kabe’de İbadet Yoğunluğu

Müslümanların kıblesi olan Kabe’de Miraç Gecesi dolayısıyla büyük bir yoğunluk yaşandı. Mekke’de bulunan yüzbinlerce Müslüman, bu kutsal gecenin manevi atmosferini yaşamak için Kabe’ye akın etti. Mescid-i Haram çevresinde önemli bir kalabalık oluşurken, Müslümanlar dualarını eda etmek amacıyla tavaf etti.

Bazı Müslümanlar ise Kabe’ye ve Hacerül Esved taşına dokunabilmek için büyük çaba harcadı. Bu anlamlı gecede ibadetlerini yerine getirmek için Kabe’ye gelen insanlar, manevi duygularla dualarını yükselttiler. Miraç Kandili’nin bereketiyle huzur bulan Müslümanlar, bu özel geceyi en güzel şekilde değerlendirdiler.

Yoğunluğun yaşandığı Miraç Gecesi’nde Müslümanlar arınma ve manevi bir yolculuk yapma fırsatı bulurken, dualarını samimi bir şekilde Allah’a yönelttiler. Kabe’nin huzur veren atmosferinde ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar, bir kez daha birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiler. – MEKKE

Related Posts

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze en acımasız evreyi yaşıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’deki Filistin halkının çatışmaların en ağır ve yıkıcı evreden geçtiğini belirtti. Guterres, İsrail’in yaklaşık 80 gün boyunca hayati öneme sahip insani yardımların ulaşmasını engellediğini vurgularken, Gazze’nin abluka altındaki kuzey bölgelerinde yaşayan sivillere hiçbir yardımın ulaşamadığını da dile getirdi.

Gazze’de yardım görevlilerine hava saldırısı: 6 ölü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 6 insani yardım dağıtım görevlisinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, “İşgalci İsrail, aç bırakma ve insani yardımları aksatma planı …

CHP’de grup yönetimi belirleniyor

CHP’nin Meclis grubu, bugün saat 11.00’de toplanarak yeni grup yönetimini seçecek. Bu kapsamda TBMM İdare Amirliği, grup başkanvekillikleri, TBMM Başkanvekilliği ve kâtip üyelikleri için seçim yapılacak.

Trump, Harvard’ın yabancı öğrenci kabulünü yasakladı

Başkan seçildikten sonra göçmen uyguladığı göçmen politikaları tepki çeken Trump, Harvard Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci kabul yetkisini iptal etti.

ABD’nin başkentinde silahlı saldırı: İsrail Büyükelçiliği’nin 2 personeli hayatını kaybetti

ABD’nin başkenti Washington’da şehir merkezindeki bir “Yahudi müzesinin” dışında iki İsrail büyükelçiliği çalışanının öldürüldü. Bir erkek ve bir kadın olan personelin Başkent Yahudi Müzesi’ndeki bir etkinlikten çıkarken vurulduğu kaydedildi.

ABD’ye füze kalkanı projesi: Trump’tan 175 milyar $’lık ‘Altın Kubbe’

Trump, ABD’yi ‘dünyanın diğer tarafından ya da uzaydan atılan’ füzelerden koruyacak Altın Kubbe savunma sistemini açıkladı. 175 milyar dolarlık füze kalkanının maliyetinin Ortadoğu’dan toplanan paralarla sağlanacağını söyledi.