İstanbul’un giderek artan trafiği kar yağışını etkileyebiliyor

İstanbul Dünya Genelinde En Yoğun Trafiğe Sahip Şehir Oldu

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir yazılım şirketinin 2024 yılı raporuna göre, New York’u geride bırakan İstanbul, dünya genelinde en yoğun trafiğe sahip şehir seçildi.

Her geçen gün artan motorlu taşıt sayısı, şehirde trafikte geçirilen süreleri uzatarak hava kalitesini olumsuz etkiliyor.

Bu durum, kentte yaşayan canlıların sağlığına zarar veriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şehirde kayıtlı araç sayısı 6 milyona yaklaşmış durumda.

Prof. Dr. Toros, trafik sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul’da kişilerin yarım saatte gidecekleri yolu 1-2 saatte gidebildiğini ve araçların gereksiz yere yoğunluğa sebep olarak atmosfere zararlı emisyon miktarını artırdığını belirtti.

Prof. Dr. Toros, motorlu taşıtların hava kirliliğine yol açtığını ve bu durumun insan sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı. Hava kirliliği nedeniyle her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Arazi yapısındaki değişimler ve artan araç sayısıyla İstanbul’da kar yağışının dahi etkilendiğini belirten Prof. Dr. Toros, bu durumun şehirdeki atmosferin kimyasal yapısını da bozduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Toros, şehirlerdeki araç yoğunluğunun çevreye olan olumsuz etkilerini azaltmak için toplu taşıma kullanımının ve araç paylaşımının teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul’daki trafik sorununun çözümü için uzun vadede önlemler alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Toros, çevre bilincinin artırılması ve daha verimli araç kullanımı konusunda eğitimlerin düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Related Posts

Kimse beklemiyordu, Teksas 2 saatte sular altında kaldı: 25 kız çocuğu sele kapıldı

Teksas’ta aniden bastıran sağanak, iki saat içinde kenti yok etti. En az 24 kişi hayatını kaybetti, kız çocuklarının kaldığı bir yaz kampında 25 kişi kayboldu. Yetkililer bölgede “sınırsız kaynakla” arama kurtarma başlattı.

İddianın sonu korkunç bitti: Kızılırmak’a atlayan genç kayboldu

Kırıkkale’de arkadaşlarıyla iddialaşarak köprüden Kızılırmak Nehri’ne atlayan bir kişi kayboldu.

Ütücüler başkanlık çadırında görevliydi

Diyanet’in hac organizasyon talimatında isimleri geçen ütücülerin ‘Başkanlık Çadırı ve Başkanlık Çadırı Kadınlar Bölümü’ için görevlendirildiği yazıyor.

Resmî Gazete’de bugün (4 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (4 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze sınırındaki İsrail yerleşimine gitti

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada 7 Ekim 2023’ten bu yana ilk kez İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze Şeridi’ndeki İsrail yerleşim yerlerini ziyaret etti. Netanyahu, Nir Oz’u ziyaret ederek İsrailli esir yakınlarıyla bir araya gelerek 20 İsrailli esirin hayatta olduğunu ve tüm esirleri getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Son iki haftada 900’den fazla deprem oldu! Halk uyuyamıyor

Japonya’nın güneyindeki Tokara Adaları’nda son iki haftada 900’den fazla deprem meydana gelmesi, bölgede yaşayanları endişelendirdi. Sürekli sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceleri uykusuz kalıyor, evlerinde her an sallantı olabileceği korkusuyla yaşıyor.