İngiltere’de cansız bedeni bulunan Türk akademisyen İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı

İngiltere’de Kaybolan Türk Akademisyen Ekren İzmir’de Son Yolculuğuna Uğurlandı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyesi Prof. Dr. Orhan Ekren’in (48) cenazesi, Yazıbaşı Merkez Camisi’ne getirilerek öğle vakti düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Ekren’in eşi Banu Ekren ve yakınlarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve akademisyenler de törene katıldı.

Cenazenin defin işlemi, kılınan namazın ardından Yazıbaşı Mezarlığı’nda gerçekleştirildi.

Eşi ve 2 çocuğu ile 2021 yılında İngiltere’nin Milton Keynes kentine yerleşen Orhan Ekren, Cranfield Üniversitesi’nde konuk öğretim üyesi olarak görev almış ve daha sonra enerji sektöründeki bir firmada çalışmaya başlamıştı. 26 Kasım’da Londra’da kaybolan Ekren’in sinyali en son Regent kanalı kenarında alınmıştı. Kanal kıyısında sırt çantası ve ıslak kıyafetleri bulunan Ekren için yapılan arama çalışmalarında maalesef cansız bedenine ulaşılmıştı.

Londra Metropolitan Polisi, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve görgü tanıklarından yardım beklediklerini aktarmıştı.

Related Posts

Netanyahu Trump’a, ‘duadan uçak’ hediye etti

Netanyahu, Trump’a B-2 bombardıman uçağı formunda özel tasarım bir mezuzah hediye etti. Bu sembolik jest, İran’a yönelik son saldırıya gönderme niteliği taşırken iki ülke arasındaki askeri iş birliğini de vurguladı.

Son Dakika… Bakan Tunç’tan açıklama geldi: Murat Çalık tahliye olacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın sağlık raporuyla ilgili AKP Grup toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

DEM Partili vekil duyurdu: PKK’nın silah bırakacağı tarih ve yer netleşti

DEM Partili vekil duyurdu: PKK’nın silah bırakacağı tarih ve yer netleşti

Davutoğlu’ndan Bahçeli’nin TRT desteğine: ‘Bir adım daha atılmalı’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İBB’ye yönelik soruşturma sonucunda yargılamanın TRT’den yapılması desteğini doğru bulduğunu kaydetti. Davutoğlu, “Bir adım daha atılmalı” dedi.

Tüfekle vurulmuştu; 4 günlük savaşını kaybetti

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde B.K. tarafından tüfekle bacaklarından vurulan Yasin Örçen (39), 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Aracın motorundan cephanelik çıktı

Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonda, bir otomobilin motor bölümünde 65 ruhsatsız tabanca, 79 şarjör ve 50 mermi ele geçirildi.