Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, iktidardaki Gürcü Hayali Partisinin yeni genel başkanı seçildi

Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Gürcü Hayali Partisinin Yeni Genel Başkanı Seçildi

Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, ülkede 2012’den bu yana iktidarda olan Gürcü Hayali Partisinin yeni genel başkanı seçildi. 

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te, eski Başbakan ve 1 Şubat 2024’ten itibaren Gürcü Hayali Partisi Genel Başkanı olan İrakli Garibaşvili’nin siyasetten ayrılması nedeniyle iktidar partisinin 9. Kongresi düzenlendi. 

Partinin kurucu Onursal Başkanı, eski Başbakan ve iş adamı Bidzina İvanişvili’nin de katıldığı kongrede parti başkanlığına, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze seçildi.

Kobakhidze, burada yaptığı konuşmada, ülkenin milli çıkarlarını savunmak için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Dünyanın bugün zor bir dönemden geçtiğini belirten Kobakhidze, şunları kaydetti:

“Etkili güçlerin, en güçlü devletlerin bile devlet egemenliğini nasıl devretmeye çalıştığını görüyoruz. Birçok ülkenin ekonomisinin nasıl çökertildiğini, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi temel ilkelerin, bu ilkelerin doğum yeri olduğunu düşünen ülkelerde bile nasıl ayaklar altına alındığını görüyoruz.”

Kobakhidze, Gürcistan’ın Avrupa Birliği (AB) üyesi olması ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanmasının öncelikli amaçları olduğuna dikkati çekerek bu yönde çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Related Posts

Evdeki dolaptan kalaşnikof, tabanca ve av tüfeği çıktı

Adana’da bir evde 3 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi, 3 kardeş gözaltına alındı.

Liverpool taraftarının arasına araçla dalan maganda bakın kimmiş

Liverpool’un şampiyonluk kutlamalarında araçla kalabalığın arasına giren kişinin bir şirkette müdür olarak çalışan 53 yaşındaki Paul Desmond Sanders Doyle olduğu açıklandı.

DEM Partili Beştaş’tan, Özgür Özel’in “Erdoğan’la menemen bile yapmam” sözlerine yanıt: Öyle bir lükse sahip değiliz

DEM Partili Beştaş’tan, Özgür Özel’in “Erdoğan’la menemen bile yapmam” sözlerine yanıt: Öyle bir lükse sahip değiliz

70 yıllık peynir markası tepetaklak oldu: Dayanamayıp mahkemeye gittiler

Türkiye’nin köklü gıda firmalarından biri ekonomik sıkıntılar nedeniyle darbe aldı. Üç kuşaktır üretim yapan şirketin mali krizi aşması için mahkeme devreye girdi.

İsrail ordusundan Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilere batıya sürgün emri

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kalıcı işgal için başlattığı şiddetli saldırılar kapsamında kuzeydeki Filistinlilerin batıya doğru sürgün edilmesi için emir yayınladı.

Vize engeli kalkıyor! Çin, 4 ülkeye daha kapılarını açıyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, yaptığı açıklamada Suudi Arabistan, Umman, Kuveyt ve Bahreyn vatandaşlarının vize serbestisinden yararlanacağını belirtti. Buna göre söz konusu ülkelerden gelen normal pasaport sahibi kişiler, 9 Haziran 2025-8 …