Erzurum’da Karbonmonoksit Gazından Zehirlenme Vakası

Erzurum’da Sobadan Sızan Gazdan Zehirlenen Anne ve Çocukları Tedavi Altına Alındı

Erzurum’da merkez Yakutiye ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde ikamet eden S.P ve çocukları N.P (2) ile R.P (6), sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek zehirlendi. Şans eseri ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri hemen sevk edildi.

Sağlık ekipleri, evdeki aileyi hemen ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yapılan incelemeler sonucunda, anne ve çocuklarının durumlarının kritik olmadığı belirlendi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mevlana Gül, karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri hakkında uyarılarda bulundu. Dr. Gül, Nisan ayında hava sıcaklıklarının yükseldiği ancak gece saatlerinde hala soğukların devam ettiği geçiş dönemlerinde karbonmonoksit zehirlenmelerinde artış görüldüğünü ifade etti.

Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtilerinin baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, halsizlik ve bilinç kaybı olduğunu vurgulayan Dr. Gül, “Özellikle kapalı ortamlarda soba veya kombi kullanımı sırasında oluşan gaz sızıntıları ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden soba yatmadan önce kapatılmalı, bacalar düzenli aralıklarla temizlenmeli ve ortam sık sık havalandırılmalıdır.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Ayrıca, benzer belirtilerle karşılaşan vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları gerektiğini söyleyen Dr. Gül, basit önlemlerin hayat kurtarabileceğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İlhami Erkılıç – Sağlık

Related Posts

Avrupa’da yasaklandı, Türkiye’de kullanılacak: Kiraz ve şeftalide ‘köpek ilacı’ skandalı

Avrupa’da yalnızca ‘hayvan sağlığı’ için kullanılan ve tarımsal üretim için yasaklanan ‘etofenprox + pyriproxyfen’ karışımı, Türkiye’de kiraz, şeftali ve pamuk gibi ürünlerin üretiminde kullanılacak. Komisyon kararıyla söz konusu bileşenlerin kullanımı reddedilirken, karışımın idari süreç ile ruhsatlandırılması uzmanlardan tepki topladı.

Ruh sağlığında sahtecilik tehdidi… Prof. Dr. Gökhan Malkoç: ‘Ruh sağlığı yasasının çıkarılması şarttır’

Türkiye genelinde yürütülen sahte diploma operasyonları kapsamında adı anılan isimlerden birinin de kamuoyunda psikolog olarak bilinen Abdullah Volkan Uçak’ın olması; sahte unvanlarla faaliyet gösteren kişilerin yurttaşların ruh sağlığını da tehlikeye attığını gösterdi. Konuya ilişkin konuşan Türk Psikologlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Gökhan Malkoç, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada psikologların meslek yasası olması ve üniversitelerin psikoloji bölümlerinin standartlarının da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

MHRS’de ‘randevu öncesi aile hekimi sevki’ uygulamasına sendikadan tepki: Çalışanları angaryaya mahkûm edip hastayı mağdur edecek

MHRS’de ‘randevu öncesi aile hekimi sevki’ uygulamasına sendikadan tepki: Çalışanları angaryaya mahkûm edip hastayı mağdur edecek

Tıbbi kenevir artık yasal: Eczanelerde satışına onay çıktı

Türkiye, tıbbi kenevir ürünlerinin eczanelerde kontrollü satışına izin veren tarihi bir yasayı hayata geçirdi. Sağlık Bakanlığı denetiminde yalnızca reçeteyle satılacak bu ürünler, özellikle kronik hastalıklarla mücadele eden hastalar için yeni bir umut olacak.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.