EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

EPDK, Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı Terminali Tarifelerinde Değişiklik Yaptı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Petrol Ofisi AŞ’nin terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerinde değişiklikler yapıldığını duyurdu.

EPDK’nın aldığı kararlar, Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Buna göre, Petrol Ofisi AŞ’nin Antalya Terminali’nde güncellenen tarifeye göre günlük depolama hizmet bedelleri şu şekilde belirlendi:

  • Benzin için metreküp başına 2,81 lira
  • Motorin için metreküp başına 3,08 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 2,90 lira

Deniz, kara ve boru hattı yoluyla teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri ise şu şekilde tespit edildi:

  • Benzin için metreküp başına 84,16 lira
  • Motorin için metreküp başına 93,57 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 88,59 lira

EPDK, tarifelerde indirim uygulanmayacağını ve kapasite kiralama taleplerinin en az 180 gün süreli olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Petrol Ofisi AŞ’nin iletim hizmetlerinde de değişiklik yapıldı. Bu doğrultuda, Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı benzin, motorin ve havacılık yakıtları için 22 lira olarak belirlendi. Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı ise metreküp başına benzin, motorin ve havacılık türleri için 25 lira olarak belirlendi. ANT Boru Hattı bağlantısı üzerinden sağlanan iletim hizmeti ise sadece havacılık yakıtları için metreküp başına 28,5 lira olarak belirlendi.

1 yıllık depolama sözleşmesi bulunan kullanıcılar için Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ve diğer tesisler arasındaki iletim bedeli uygulanmayacak. Ayrıca, en az 1 yıllık iletim sözleşmesi yapılması durumunda, Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim hizmetinde 130 bin metreküp ve üzeri için yüzde 20, 250 bin metreküp ve üzeri için ise yüzde 45 indirim sağlanacak.

Related Posts

BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Dış İlişkiler ve Uluslararası Projeler Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği’nin (IGU) en üst karar organı İcra Komitesi üyeliğine seçildi.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Gerçek, TÜİK’in verilerinde değil mutfakta!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in 5 Mayıs’ta açıklayacağı enflasyon verileri öncesinde “Açıklanan her düşük oran, halkın maaşından ve sosyal haklarından çalınan zam demektir. Makyajlı verilerle bile gerçeği artık gizleyemiyorlar.” sözleriyle uyardı.

Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Kredi kartı şifreniz bu 5 özellikten birine sahipse hemen değiştirin! Uzmanlar peş peşe uyardı

Nakit kullanım azaldı, kredi kartı kullanımı arttı… Ancak pek çok kişi aynı kritik hataları yapmaya devam ediyor. İşte uzak durmanız gereken kombinasyonlar ve güçlü şifre için dikkat etmeniz gereken uzmanların 6 altın kuralı…

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir