Bolu’daki Yangın Soruşturmasında 3 Tutuklama

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Otel Yangınında 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye personeli İrfan Acar tutuklandı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, yangınla ilgili olarak Grand Kartal Otel’de çıkan olayın detayları araştırılıyor. İl Jandarma Komutanlığı’ndaki süreçlerin ardından Bolu Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerden Gülener, Coşkun ve Acar ile otelin iç mimarı A.B’nin sorguları tamamlandı.

İç mimar A.B. sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Gülener, Coşkun ve Acar tutuklandı. Bu tutuklamayla birlikte, toplam tutuklananların sayısı 18’e yükseldi. Gazelle Otel Genel Müdürü A.D’nin ise adli işlemleri devam ediyor.

Geçmişte gözaltına alınan Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül, şirketin genel müdürü Emir Aras ve otel müdürü Zeki Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 15 zanlı tutuklanmış, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Related Posts

Suriye ve Azerbaycan arasında yeni anlaşmalar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi temaslarda bulunmak üzere Bakü’ye gelen Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve beraberindeki heyeti Zogulba Sarayı’nda ağırladı. Gerçekleştirilen üst düzey görüşme sonucunda, iki ülke arasında enerji alanında önemli bir mutabakat zaptı imzalandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan çarpıcı açıklamalar: ABD’nin YPG’ye hükümet kurma borcu yok, tek yapıya girecekler

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack yaptığı açıklamada “SDG dediğiniz, YPG’dir. YPG, PKK’nın bir türevidir. Onlara, bir devlet içinde bağımsız bir hükümet kurmaya borçlu değiliz. Ayrı ayrı Dürzi güçleri Dürzi gibi giyinip, Alevi güçleri Alevi gibi giyinip, Kürt güçleri Kürt gibi giyinip böyle devam eden bir yapı olmaz. Tek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack: SDG, YPG ve PKK’dır

CNN Türk’e konuşan ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, “SDG, YPG ve PKK’dır. Onlara bağımsız devlet kurma borcumuz yok. Özgür bir Kürdistan olmayacak, özgür bir SDG devleti olmayacak.” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Srebrenitsa mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Srebrenitsa Soykırımı’nın yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Hafta tatilinde çalışanı korkutan gelişme

İş Kanununa tabi çalışanlar için haftada bir gün izin zorunlu tutulmakta. Buna karşın TBMM’de kabul edilen kanun ile turizm işçilerinin haftalık izin hakları ise 11 günde 1 olacak şekilde değiştirildi. Söz konusu düzenlemenin yakın gelecekte inşaat ve birçok sektör çalışanlarına da yansıyabileceği belirtilirken, işçiler ise yaşanan hak kaybına tepki gösteriyor.

WImbledon’da uyuyakaldı

SEZONUN üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’ın 10’uncu gününde, Sırp tenisçi Novak Djokovic ile İtalyan raket Flavio Cobolli karşılaştı.