Bakanlıktan Narin Güran davasıyla ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Gündemdeki Konuları Değerlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Anadolu Ajansı Editör Masası programında önemli açıklamalarda bulundu.

“Bakanlık İçin Önemli Mücadeleler Var”

Sıla bebek ve Narin cinayeti davalarında, bakanlık avukatlarının faillerin en ağır cezayı alması için çalıştığını söyleyen Göktaş, şu ifadelerde bulundu:

  • İlk günden itibaren hem Narin’in hem de Sıla’nın davasına bakanlık olarak müdahil olduk. Özellikle her iki dava için bakanlığımızın Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde özel ekipler oluşturduk.
  • Bugün Diyarbakır’da Narin kızımızın davasını takip etmek için 5 avukatımız bulunuyor. Ayrıca Tekirdağ’daki avukatlarımız da Sıla bebek davasını takip ediyor. Soruşturmanın her aşamasını titizlikle takip ettik.
  • Narin kızımızın mahkemesinde onun hukuki haklarını savunan yine biziz. Bu iki davanın da faillerinin en ağır cezayı alması için bakanlık avukatlarımız büyük bir mücadele veriyor.

“Sonuçlar Yakında Açıklanacak”

Bakan Göktaş, davaların ne zaman sonuçlanacağına ilişkin, “Sıla’nın davası henüz sonuçlanmadı, belki bir duruşma daha olabilir. Ancak Narin kızımızla ilgili ikinci duruşma. Sonuçların yakında açıklanmasını bekliyoruz. İki kızımızın katillerinin en ağır cezayı almaları için takipçisi olacağız” dedi.

Bakan Göktaş, Narin Güran’ın yaşadığı köydeki diğer çocuklar hakkında da şunları söyledi: “Köydeki diğer çocuklar için psikososyal destek ekibi oluşturduk, çocuklara yönelik bir rapor hazırladık. Travmaları atlatmaları için çalışmalarımız devam ediyor.”

Bakan Göktaş, Türkiye’de çocukların sosyal medya kullanımı konusunda yapılan düzenlemelere ilişkin, “Çocukları korumak için önemli bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu ortada. Bakanlık olarak mevzuat çalışmalarımıza başladık. Bu yasal düzenleme cezai yaptırımları da içerecek. Yaş sınırı konusunda ise çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Related Posts

O iki ülkeye gayrimenkül satışı ambargosu!

Gayrimenkul piyasasındaki hareketlilik sürüyor. Kenarda birikimi olanlar yatırım yapmak için gayrimenkul alimini da tercih edebiliyor. Ancak bu kapsamda ülkelerin farklı şartları ya da yaptırımları bulunuyor. Bu kapsamda dikkat çeken bir adımda …

Yunanistan’dan ABD ile İsrail’e can suyu: Patriot’lar Girit’e taşınıyor

Yunanistan Hava Huvvetleri’ne ait Patriot hava savunma sistemleri, İsrail’e destek için bölgeye gelen ABD unsurlarını korumak maksadıyla Girit’teki Suda Üssü’ne konuşlandırılacak.

Muğla açıklarında onlarca kaçak göçmen kurtarıldı

Muğla açıklarında 23 kaçak göçmen kurtarıldı.

İmamoğlu’nun avukatına tutuklama talebi: İBB soruşturmasında dört zanlıya tahliye

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Pehlivan, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren Adem Soytekin ve Servet Yıldırım’ın iddiaları üzerine tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Öte yandan soruşturmada etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren ve aralarında Ogün Soytekin’in de bulunduğu dört zanlı tahliye edildi.

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 7. gün: Netanyahu, “ABD zaten yardımcı oluyor” dedi; İran’ın füze fırlatma sistemlerinin büyük kısmı vuruldu

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 7. gün: Netanyahu, “ABD zaten yardımcı oluyor” dedi; İran’ın füze fırlatma sistemlerinin büyük kısmı vuruldu

Tekirdağ’da akımına kapılan işçi ağır yaralandı

Tekirdağ’da elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı.