Avrupa ülkesinde hükümet paramparça: Başbakan istifasını sundu

Hollanda’daki Hükümet Koalisyonu Çöktü: Geert Wilders’ın Partisi Çekildi

Hollanda’da iktidardaki koalisyon hükümeti, göç politikaları konusundaki anlaşmazlık sebebiyle Geert Wilders’ın partisinin çekilmesi sonucunda çöktü. Bu gelişme üzerine Başbakan Dick Schoof istifasını Kral Willem-Alexander’a sunacağını açıkladı, böylelikle Schoof hükümeti yalnızca 11 ay sürebildi.

Yeni seçim tarihi henüz netleşmese de Ekim ayından önce yapılmasının beklenmediği ifade ediliyor. Wilders, dört partili koalisyondan ayrıldığını sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu. Koalisyon ortaklarının göçü sınırlamaya yönelik yeni öneriler listesini imzalamayı reddettiğini belirterek, “Göç planlarımıza imza yok” dedi.

NATO Zirvesi Öncesi Siyasi Belirsizlik

Wilders’ın liderliğini yaptığı parti, Kasım 2023 seçimlerinde birinci olmuştu ve bu gelişme ülkenin 24-25 Haziran’da ev sahipliği yapacağı NATO zirvesi öncesinde siyasi belirsizlik yarattı. Geçici hükümetin başında kalacak olan Schoof, Wilders’ın kararını gereksiz ve sorumsuz bulduğunu belirtti. Koalisyon ortaklarından VVD lideri Dilan Yeşilgöz-Zegerius ise karara şaşırdığını dile getirdi.

Yeşilgöz-Zegerius, “Hayretler içindeyim ve seçmenlerimin de öyle olduğunu düşünüyorum” diyerek şaşkınlığını ifade etti. Diğer iki parti lideri de Wilders’ı Hollanda’yı değil kendi çıkarlarını öncelemekle suçladı.

Wilders, Mayıs 2024’te kabul edilen sert göç anlaşmasının yetersiz uygulandığını savunmuş ve geçen hafta iltica başvurularının tamamen durdurulmasını ve sığınmacı aile birleşiminin askıya alınmasını içeren 10 ek öneri sunmuştu.

Related Posts

İBB soruşturmasında yeni gelişme: İş insanı Murat İlbak etkin pişmanlıktan tahliye edildi!

23 Mart’ta tutuklanan CNBC-e kanalının sahibi iş insanı Murat İlbak, savcılığa verdiği ifade sonrasında etkin pişmanlıktan yararlanarak ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Dem Parti Eş Genel Başkanı’ndan belediye başkanlarının sevk görüntülerine sert tepki!

Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İBB operasyonunda gözaltına alınanların tek sıra halinde adliyeye getirilmesine tepki gösterdi. Bakırhan, “12 Eylül yargılamaları ve KCK siyasi soykırım operasyonlarını andırır şekilde mahkemeye sevk edilen seçilmişlerin tek sıra fotoğraflarının servis edilmesi, siyasi acizlik ve hukuksuzluğun göstergesidir” dedi.

İmamoğlu’ndan videolu paylaşım: ‘Yalanla, hileyle, kumpasla kazanma dönemi çoktan bitti’

Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek miting için çağrı yaptı.

Erdoğan, Saray’da HÜDA PAR Genel Başkanı’nı kabul etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’da, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu kabul etti. Erdoğan görüşmenin hemen öncesinde DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı da kabul etmişti.

Dışişleri Bakanı Fidan ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile telefonda görüştü. Görüşmede Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri ve İstanbul müzakereleri ele alındı.

Son Dakika… Özgür Özel grup toplantısında konuşuyor…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurban Bayramı öncesinde ekonomik krizin emekli ve dar gelirli üzerindeki etkilerine dikkat çekti. 2018’de bir emekli ikramiyesiyle koç alınabildiğini hatırlatan Özel, “Bugün verilen 4 bin TL ile sadece 4 kilo et alınabiliyor” dedi. Kurbanlık fiyatlarıyla asgari ücret arasındaki uçuruma da vurgu yaptı.