Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

Havadan benzin üreten cihaz geliştirildi

ABD’li bir şirket, havadaki karbondioksidi kullanarak fosil içermeyen benzin üreten bir cihaz geliştirdi. Cihazın 2025 sonbaharında piyasaya sunulması bekleniyor.

Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin ‘bilirkişi raporu’ ortaya çıktı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek’in, site havuzundaki arızayla ilgilenirken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda yer alan ön tespitler ortaya çıktı.

Alman polisi, ‘Rossiya Segodnya’ temsilcisi Feoktistov’un eşi ve çocuğunun pasaportlarına el koydu

Alman polisi, Rossiya Segodnya Medya Grubu İrtibat Bürosu Müdürü Sergey Feoktistov’un Belin’de ailesinin yaşadığı daireye giderek eşi ve çocuğunun pasaportlarına el koydu.

Düzce’nin otomobil fındık bahçesine devrildi

Düzce’de otomobilin fındık bahçesine devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Madleen (Nun’un Gemisi) Gemisine İsrail Müdahale Etti!

Gazze’ye insani yardım için yola çıkan Madleen Gemisini İsrail Ordusu müdahale etti, aktivistler kaçırıldıklarını öne sürerken, uluslararası toplumdan tepkiler var. 

Kolombiya’da 6,3 büyüklüğünde deprem oldu

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.