AKP’li bir başkandan daha Murat Çalık için çağrı | Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı: Çocukluktan beri tanırım, şifa dileklerimi gönderiyorum, hukukun vicdanları da tatmin etmesi lazım

Ahmet Metin Genç, Murat Çalık’ın Tutuksuz Yargılanmasını İstedi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, cezaevinde yaşadığı sağlık sorunları ve geçmişte kanserle mücadele etmiş olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık için tutuksuz yargılanma çağrısı yaptı. Genç, yaptığı açıklamada “Şu anda yargılaması devam ettiği için, atılı suçlamalarla ilgili tutuksuz yargılanması, bir hukukçu olarak da söylüyorum, tutuksuz yargılanması gerektiğini düşünüyorum. Hukukun vicdanları da tatmin etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında tutuklanan Murat Çalık’ın sağlık sorunlarına rağmen cezaevinde tutulması tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Haber sitesi 61 Saat’in bildirdiğine göre, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, güncel konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genç, Mehmet Murat Çalık hakkında şu sözleri sarf etti:

“Mehmet Murat Çalık, hemşerimiz, Maçkalı. Çocukluktan beri tanırım. Kişiye bağlı hukuki uygulama olmaz. Ama Mehmet Murat Çalık gibi yargılanan kişilerimiz mi 27 yaşında da rahatsızlık geçirmiş. Şu anda benzer bir rahatsızlıkla mücadele ediyor. Buradan bütün Trabzonlular olarak şifa dileklerimizi gönderiyoruz.

Şu anda yargılaması devam ettiği için, atılı suçlamalarla ilgili tutuksuz yargılanması, bir hukukçu olarak da söylüyorum, tutuksuz yargılanması gerektiğini düşünüyorum. Hukukun vicdanları da tatmin etmesi lazım.”

Related Posts

Bozcaada Caz Festivali 5-7 Eylül’de

Festival, çok katmanlı deneyimlerle ‘Bedenlenme’ teması etrafında müzikal ve düşünsel keşif sunacak.

AB’nin İsrail’e Yaptırım Kararı Beklenmiyor

AB, İsrail’in insan hakları ihlallerine rağmen yaptırım almadığı için hayal kırıklığı yaşanıyor.

6 milyon dolarlık muzu bir kez daha yediler! Müzedeki en ilgi çekici sanat eserlerinden biriydi

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın dünyaca ünlü eseri “Comedian” bir kez daha gündemde. Taze bir muzun duvara bantlanmasıyla oluşan eser, 12 Temmuz’da Fransa’nın doğusundaki Centre-Pompidou Metz müzesinde bir ziyaretçi tarafından tekrar yenildi …

Trump: Nükleer Tesisleri Yok Ettik

Trump, İran’a yapılan hava saldırılarında nükleer tesislerin yok edildiğini belirtti.

Serhat Öztaşdelen’in Transferi İptal

Altınordu, kaleci Serhat Öztaşdelen’in Batman Petrolspor’a transferinin gerçekleşmediğini açıkladı.

TIR kaydı, yol kapandı: Uzun araç kuyrukları oluştu

Ardahan’da sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kayan TIR, yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Kaza nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.