Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yılı Taksim’de Kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıl Dönümü Taksim’de Coşkuyla Kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Kıbrıs gazilerinin katılımıyla Taksim’de düzenlenen törenle kutlandı. Tören, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı ve İstanbul İl Jandarma Komutan Temsilcisi 3. Kolordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Birol Arslan, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, KKTC İstanbul Başkonsolosu Erek Çağatay, gaziler ve protokol üyeleri törene katıldı.

KKTC İstanbul Başkonsolosu Erek Çağatay, programda yaptığı konuşmada, “Kahraman Kıbrıs Türk Mücahidinin Türk Silahlı Kuvvetleri’yle omuz omuza savaşarak canları ve kanları pahasına gerçekleştirdikleri 20 Temmuz 1974 mutlu barış harekatının 51. yıl dönümü her yıl olduğu gibi büyük bir coşku ve gururla kutlanmaktadır. 20 Temmuz Kıbrıs’a barışın gelmesinin, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşmasının ve varoluş mücadelemizin dönüm noktasıdır. Bu anlamlı günün önemi kuşkusuz ki bizler için çok büyüktür” şeklinde konuştu. – İSTANBUL

Related Posts

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi belli oluyor

Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundan dahil olacak Fenerbahçe’nin “Devler Ligi” kurası bugün TSİ 13.00’te başlayacak. Sarı-lacivertliler, Benfica, Club Brugge, Feyenoord veya Rangers-Panathinaikos eşleşmesinin kazananıyla rakip olacak.

Cem Yılmaz, Fatih Altaylı’nın Youtube kanalına konuk oldu

Bir aydır cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında yayımlanan programa, ünlü komedyen Cem Yılmaz konuk oldu.

Süveyda’da Ateşkese Sadakat Vurgusu

Bedevi savaşçılar, Dürzilerle ateşkes yapacaklarını ancak çatışmalara dönme ihtimalini sürdürüyor.

Vicdan azabıyla kıvranacaksınız

FETÖ kumpasıyla 35 ay cezaevinde hapis yatan emekli Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Murat Çalık ve ailesine çektirilenler karşısında büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

TBMM 1 Ekim’e kadar tatile girdi

Genel Kurul’da sağlık alanına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM 1 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te toplanmak üzere tatile girdi.

İsrail’deki Dürzi lider Tarif, ABD başkanına Dürzileri koruma çağrısı yaptı

İsrail basınındaki haberlere göre, İsrail’in Gazze’de dünya tarafından suçlandığı soykırıma değinmeyen Tarif, Süveyda’da soykırım yaşandığını ileri sürdü. Tarif, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi aracılığıyla Trump’a ilettiği mesajında, Suriye’deki …