Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Deniz Suyunun Cilt İçin Faydaları

Yaz aylarında denize girip serinlemenin keyfini çıkarmak sadece ferahlatıcı bir aktivite değil, aynı zamanda cilt sağlığı için de önemli bir adımdır. Dermatolog Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt üzerindeki olumlu etkilerini açıkladı. Deniz suyu, yüksek mineral içeriği sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirici etkiye sahiptir. Ayrıca, deniz suyu güçlü bir antioksidan kaynağı olup cilt bariyerini onarmaya ve güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

Cilt Kuruluğuna Karşı Deniz Suyu

Yaz aylarında sıkça karşılaşılan cilt kuruluğuna karşı deniz suyu doğal bir destek sunar. Dr. Bal, güneşin zararlı etkileri ve sıcak hava nedeniyle oluşan cilt kuruluğunu önlemenin önemini vurguladı. Deniz suyu içerdiği magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller sayesinde cildin nem dengesini korur ve aynı zamanda anti-aging etkisiyle ciltte daha genç ve canlı bir görünüm sağlar.

Antioksidan Etkiyle Gençleşme

Deniz suyu sadece mineral değil aynı zamanda antioksidan bakımından da zengindir. Dr. Bal, antioksidanların ciltte meydana gelen tahribatı azalttığını belirtti. Deniz suyu, cilt bariyerini güçlendirerek doğal bir gençlik iksiri olarak etki eder.

Deniz suyundan maksimum fayda sağlamak için deniz sonrası cilt bakımının ihmal edilmemesi önemlidir. Dr. Bal’a göre, duş almak, fazla tuzu ciltten arındırmak ve nemlendirici kullanmak cildin deniz suyundan en iyi şekilde faydalanmasını sağlar ve kuruma riskini azaltır.

Related Posts

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.