Harvard Üniversitesi’nde 80 yıl sonra bir ilk: Dürüstlük dersleri veren akademisyen dolandırıcılıktan kovuldu

Harvard Üniversitesi Profesörü Etik Davranış İddialarıyla Kovuldu

Dürüstlük kavramını öğreten profesör, dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle üniversiteden uzaklaştırıldı.

Harvard İşletme Fakültesi’nde görev yapan Profesör Francesca Gino, 2023 yılında yaptığı etik davranış araştırmaları sırasında sahte veri kullandığı suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Gino’nun görevine son verildiği ve kadrosunun iptal edildiği doğrulandı.

1940’lı yıllardan beri üniversitede görev yapmış hiçbir öğretim üyesininbu şekilde kadrosunun iptal edilmediği belirtilirken, Gino’nun suçlamalara yanıt vermediği ve iletişime kapandığı ifade edildi. Ancak profesör daha önce suçlamaları reddetmiş ve masum olduğunu savunmuştu.

Haziran 2023’te, Gino’nun 2012 tarihli ‘dürüstlük beyanlarının etkisi’ makalesinde verilerin çarpıtıldığı ortaya çıktı. HBS profesörü Max Bazerman, kendisine sunulan belgeleri onaylarken Data Colada blogu, Gino’nun 4 farklı makalesinde daha sahtecilik yaptığını kanıtladı.

Related Posts

Evdeki dolaptan kalaşnikof, tabanca ve av tüfeği çıktı

Adana’da bir evde 3 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi, 3 kardeş gözaltına alındı.

Liverpool taraftarının arasına araçla dalan maganda bakın kimmiş

Liverpool’un şampiyonluk kutlamalarında araçla kalabalığın arasına giren kişinin bir şirkette müdür olarak çalışan 53 yaşındaki Paul Desmond Sanders Doyle olduğu açıklandı.

DEM Partili Beştaş’tan, Özgür Özel’in “Erdoğan’la menemen bile yapmam” sözlerine yanıt: Öyle bir lükse sahip değiliz

DEM Partili Beştaş’tan, Özgür Özel’in “Erdoğan’la menemen bile yapmam” sözlerine yanıt: Öyle bir lükse sahip değiliz

70 yıllık peynir markası tepetaklak oldu: Dayanamayıp mahkemeye gittiler

Türkiye’nin köklü gıda firmalarından biri ekonomik sıkıntılar nedeniyle darbe aldı. Üç kuşaktır üretim yapan şirketin mali krizi aşması için mahkeme devreye girdi.

İsrail ordusundan Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilere batıya sürgün emri

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kalıcı işgal için başlattığı şiddetli saldırılar kapsamında kuzeydeki Filistinlilerin batıya doğru sürgün edilmesi için emir yayınladı.

Vize engeli kalkıyor! Çin, 4 ülkeye daha kapılarını açıyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, yaptığı açıklamada Suudi Arabistan, Umman, Kuveyt ve Bahreyn vatandaşlarının vize serbestisinden yararlanacağını belirtti. Buna göre söz konusu ülkelerden gelen normal pasaport sahibi kişiler, 9 Haziran 2025-8 …