İki ülkeden ortak askeri tatbikat

Azerbaycan ve İran Arasında Ortak Askeri Tatbikat Gerçekleşiyor

Azerbaycan ile İran, Azerbaycan’ın işgalden kurtarılan bölgelerinde ortak askeri tatbikat düzenliyor. “Araz-2025” adı verilen tatbikatın açılış töreni Hocavend’de gerçekleştirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tören öncesinde her iki ülkenin tatbikat komutanları ve üst düzey heyet üyeleri, şehitlerin anısına inşa edilen anıtı ziyaret ederek çelenk bıraktı. Törende, Azerbaycan’ın lideri Haydar Aliyev ve her iki ülkenin toprak bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından iki ülkenin milli marşları çalındı.

Tatbikat yetkilileri, törende yaptıkları konuşmada, katılımcılara başarılar dileyerek düzenlenen ortak tatbikatın önemine vurgu yaptı. Gelişen Azerbaycan-İran askeri iş birliğinin derinleşmesine katkı sağlayan “Araz-2025” tatbikatının, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki karşılıklı güvenin artırılmasına hizmet ettiği belirtildi.

Related Posts

ABD, İsrail-Suriye Saldırıları Konusunda Endişeli

Dışişleri Bakanı Rubio, ABD’nin İsrail’in Suriye’ye saldırılarıyla ilgili endişeli olduğunu açıkladı.

Uçak acil iniş yaptı: 300 kişi küçücük adada mahsur kaldı

ABD merkezli havayolu şirketi Delta Air Lines’a ait bir uçak, motor arızası nedeniyle Atlantik Okyanusu’ndaki küçük bir adaya acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Suriye ve Azerbaycan arasında yeni anlaşmalar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi temaslarda bulunmak üzere Bakü’ye gelen Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve beraberindeki heyeti Zogulba Sarayı’nda ağırladı. Gerçekleştirilen üst düzey görüşme sonucunda, iki ülke arasında enerji alanında önemli bir mutabakat zaptı imzalandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan çarpıcı açıklamalar: ABD’nin YPG’ye hükümet kurma borcu yok, tek yapıya girecekler

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Thomas Barrack yaptığı açıklamada “SDG dediğiniz, YPG’dir. YPG, PKK’nın bir türevidir. Onlara, bir devlet içinde bağımsız bir hükümet kurmaya borçlu değiliz. Ayrı ayrı Dürzi güçleri Dürzi gibi giyinip, Alevi güçleri Alevi gibi giyinip, Kürt güçleri Kürt gibi giyinip böyle devam eden bir yapı olmaz. Tek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack: SDG, YPG ve PKK’dır

CNN Türk’e konuşan ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, “SDG, YPG ve PKK’dır. Onlara bağımsız devlet kurma borcumuz yok. Özgür bir Kürdistan olmayacak, özgür bir SDG devleti olmayacak.” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Srebrenitsa mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Srebrenitsa Soykırımı’nın yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.