ABD’de mahkeme, gözaltında tutulan Rümeysa Öztürk’ün Vermont’a nakledilmesini istedi

ABD Temyiz Mahkemesi Rümeysa Öztürk’ün Vermont’a Nakledilmesine Karar Verdi

ABD Temyiz Mahkemesi İkinci Dairesi, Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün Louisiana’daki gözaltı merkezinden Vermont eyaletine nakledilmesine hükmetti.

Tufts Üniversitesi’nde Fulbright bursuyla doktora yapan Öztürk, yaklaşık 6 haftadır Louisiana’da tutulmaktaydı. ABD hükümetinin, Louisiana’dan Vermont’a nakledilmesine yönelik itirazı New York’taki mahkeme tarafından reddedildi.

Temyiz heyetinde yer alan yargıçlar, Vermont Federal Bölge Mahkemesi’nin nakil kararına uymasını ABD Adalet Bakanlığı’ndan talep etti. Mahkeme, Öztürk’ün en geç 14 Mayıs’ta Vermont’taki ICE gözaltı merkezine nakledilmesi kararını verdi.

ACLU Direktör Yardımcısı Esha Bhandari, kararı yorumlayarak, “Hiç kimse siyasi görüşleri yüzünden tutuklanmamalı. Rümeysa Öztürk’ün gözaltında geçirdiği her gün bir fazladır” dedi.

Öztürk’ün tutukluluğuna ilişkin itiraz ve kefaletle serbest bırakılma talebi, 9 Mayıs’ta Vermont’taki federal mahkemede ele alınacak.

Rümeysa Öztürk’ün Gözaltına Alınması

25 Mart akşamı Massachusetts’te arkadaşlarıyla iftara giden Öztürk, yüzleri maskeli altı ICE görevlisi tarafından gözaltına alınmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Öztürk’ün öğrenci vizesinin iptal edildiğini ve sınır dışı edileceğini duyurdu. Rubio, “Hamas destekçisi” ve İsrail karşıtı faaliyetlerde yer aldığını iddia ettiği 300’den fazla yabancı öğrencinin vizelerinin iptal edildiğini açıkladı.

ABD’li federal yargıç Denise Casper, Öztürk’ün sınır dışı edilmesine karşı geçici durdurma kararı vermişti. Öztürk’ün öğrenim gördüğü Tufts Üniversitesi de öğrencisinin serbest bırakılmasını talep etmişti.

Related Posts

Belçika’da aşırı sıcaklar nedeniyle “turuncu alarm” verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

DEM Parti: Bir kez daha İmralı’ya gideceğiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Pervin Buldan’ın, 8-9’unda Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerle görüştükten sonra İmralı’ya gitmeyi planladıklarını söyledi.

Son dakika… Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu: ‘Fonlarla beslenen gazeteciler, troller, gözü dönmüş siyasetçiler…’

Son dakika haberi… Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve “mutlak butlan” tartışmalarını doğuran dava 8 Eylül’e ertelendi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu.

Sel, toprak kayması, çatı çökmesi: 57 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da haziran ayının ortasından bu yana etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sel, toprak kayması ve çatı çökmesi gibi olaylar nedeniyle 57 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. ULUSAL AFET YÖNETİM AJANSI AÇIKLAMA YAPTI Ulusal Afet …

Suriye-İsrail anlaşması belirginleşiyor

Suriye’de Esed rejiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesiyle birlikte Golan Tepeleri’nin Suriye tarafında kalan tampon bölgeyi işgal eden İsrail ile Şam yönetimi arasındaki müzakereler sona yaklaşıyor.