Eczacıları sevindirecek karar: İlacı eczacı taşımayacak

Burdur Devlet Hastanesi’nde eczane ile klinik ve hasta servisleri arasında ilaçların kim tarafından taşınacağına ilişkin Isparta 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada, mahkeme hastanede ilaçların eczacılar tarafından taşınmasına karar vermişti. Hastanede çalışan Eczacı ve Tüm Kamu Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Eczacı-Sen) üyesi eczacılar bu süreçte ağır bir iş yükü ile karşılaştı. 13 eczacı diğer görevlerinin yanı sıra hem ilaçların hazırlanması hem de dağıtılmasında görev almak durumunda kaldı ve bu durum eczacılar açısından adeta bir yıldırma (mobbing) uygulamasına dönüştü. Eczacılar işin peşini bırakmadı ve konuyu istinafa taşıdı. Konya Bölge İdare Mahkemesi de kararı bozarak ilaçların taşınması ve tesliminin servis sorumlu hemşiresi tarafından yerine getirilmesi gerektiğine karar verdi.

‘MEVZUAT AÇIK, TARTIŞMA KAPANDI’

Konuya ilişkin konuşan Eczacı-Sen avukatı Uğur Kumcu, “Bu konu zaman zaman gündeme gelmekte ve hastanelerde eczacı ile hemşireler arasında iş barışının bozulmasına varmaktaydı. Mevzuat hükümleri açıktır ve bu konunun tartışılmaması ve hatta dava konusu edilmemesi gerekirdi. Servis ve kliniklerde görevli eczacı yok ise servis sorumlu hemşiresi veya onun görevlendireceği sorumlu tarafından ilaçlar teslim alınmalı ve servis/kliniklere ulaştırılmalıdır. Konya Bölge İdare Mahkemesi’nin emsal kararı ile hastanelerde ilaçları kimin taşıması gerektiğine ilişkin tartışma kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Zayıflar daha uzun yaşıyor! Uzmanı uyarı: Çok yemek tümörü besliyor

Geçmişten günümüze halk arasındaki yaygın inanışa göre, yemek yendikçe vücut direnci artar ve hastalıklara karşı güçlenilir. Oysa bilim bunun tam tersini söylüyor. Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı, Onkolojik Bilimler Koordinatörü Prof. Dr. Necdet Üskent, kontrollü açlığın kanserli hücrelerin büyümesini durdurduğunu ve küçülmesini desteklediğini söylüyor.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Uzmanından kritik uyarı: ‘Saç dökülmesi ilerlediyse, ilaçlar etkili olmaz’

Dr. Mehmet Erdoğan, “Saç dökülmesi yaşayan bireyler genellikle ilaçlarla dökülmeyi yavaşlatmaya çalışır. Ancak, bu ilaçların etkisi kişiden kişiye değişebilir ve uzun vadeli kullanım gerektirebilir. Saç dökülmesinin erken evrelerinde, ilaçlar saçların korunmasına yardımcı olabilir. Ancak, dökülme belirli bir seviyeye ulaştığında, bu ilaçlar kaybedilen saçları geri getirmez. Saç ekimi, dökülen bölgelerde kalıcı bir çözüm sunmanın tek yoludur” dedi.

İnsanların seks sırasında hayatını kaybetmelerinin yaygın 6 nedeni!

Dünya üzerinde yapılan çeşitli araştırmalarda seks sırasında ölmenin 6 nedeni belirlendi.

Uykuya dalamayanlar mışıl mışıl uyuyacak! İlaca gerek kalmıyor, 2 kelime yeter

Uykusuzluk, ne yazık ki yaşamın en yaygın sorunlarından biridir. Yatağa yattığınızda gözlerinizi kapatsanız da zihniniz bir türlü sakinleşmeyebilir. Bu durum, sadece yorgun bir bedenle değil, uykuya direnen bir beyinle de mücadele ettiğiniz anlamına gelir. Birçok kişi bu sorunu çözmek için uyku haplarına başvururken, doğal ve etkili bir yöntem sosyal medyada sağlık tavsiyeleriyle tanınan acil servis doktoru Dr. Joe tarafından öneriliyor.