Pakistan’ın Fransa uçuşları için yaptığı reklamı 11 Eylül tepkisi çekti

PIA, Fransa Uçuşlarının Yeniden Başladığını Duyurdu!

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA), Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı’nın dört yıldır uyguladığı güvenlik standartları nedeniyle Fransa uçuşlarında yaşanan yasağın kaldırıldığını duyurdu.

PIA, Avrupa uçuşlarının tekrar başladığını bir görsel ile duyurdu. Şirketin resmi Twitter hesabından paylaşılan görselde, bir uçağın Eyfel Kulesi’ne doğru yönelirken çekilen bir fotoğraf kullanıldı.

11 Eylül Saldırıları ile Karşılaştırıldı!

Sosyal medyada büyük tepki toplayan duyuru, 2001 yılında New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılan terör saldırıları ile benzerlik göstererek eleştirildi.

Pakistanlı halkla ilişkiler uzmanı ve eski siyasi danışman Omar R. Quraishi, PIA’nın reklamını “tamamen yanlış” olarak değerlendirerek, “gerçekten şaşkına döndürdüğünü” belirtti.

Çeşitli Tepkiler Geldi

PIA’nın Paris uçuşunu tanıtan reklamı, sosyal medyada geniş çapta tartışmalara neden oldu. Grafik tasarımı, uçağın Eyfel Kulesi’ne yaklaşması ile 11 Eylül saldırıları ve Avrupa’nın simgelerinin hedef alınması gibi olumsuz algılara yol açtı.

Bazıları reklamın Islamabad’dan Paris’e yönelen yeni rotayı tanıttığını savunurken, eleştirmenler ise kampanyanın dikkat çekici olmasını sağlayan kötü tasarımını eleştirdi.

Fransız ve Pakistanlı yetkililer konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

Related Posts

Belçika’da aşırı sıcaklar nedeniyle “turuncu alarm” verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

DEM Parti: Bir kez daha İmralı’ya gideceğiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Pervin Buldan’ın, 8-9’unda Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerle görüştükten sonra İmralı’ya gitmeyi planladıklarını söyledi.

Son dakika… Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu: ‘Fonlarla beslenen gazeteciler, troller, gözü dönmüş siyasetçiler…’

Son dakika haberi… Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve “mutlak butlan” tartışmalarını doğuran dava 8 Eylül’e ertelendi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu.

Sel, toprak kayması, çatı çökmesi: 57 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da haziran ayının ortasından bu yana etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sel, toprak kayması ve çatı çökmesi gibi olaylar nedeniyle 57 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. ULUSAL AFET YÖNETİM AJANSI AÇIKLAMA YAPTI Ulusal Afet …

Suriye-İsrail anlaşması belirginleşiyor

Suriye’de Esed rejiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesiyle birlikte Golan Tepeleri’nin Suriye tarafında kalan tampon bölgeyi işgal eden İsrail ile Şam yönetimi arasındaki müzakereler sona yaklaşıyor.