276 kiloluk mavi yüzgeçli orkinos 1,3 milyon dolara satıldı!

Toyosu Balık Hali’nde Yılın İlk Balık Mezatı Düzenlendi

Tokyo’da bulunan Toyosu Balık Hali, yeni yıla geleneksel balık mezatıyla merhaba dedi. Japonya ve dünyanın çeşitli bölgelerinden getirilen orkinos balıklarının en yüksek fiyattan satıldığı bu etkinlik, balıkçılar arasında büyük bir rekabete sahne oldu.

Bu yılki balık mezatında gözler, Aomori eyaletinde yakalanan ve rekor kıran bir orkinosa çevrildi. Tam 276 kilogram gelen bu mavi yüzgeçli orkinos, 207 milyon yene (yaklaşık 1,3 milyon dolar) alıcı buldu.

Dev balığın bu fiyatı, 1999 yılından beri tutulan verilere göre ikinci en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti. Hatırlanacağı üzere, 2019 yılında yapılan balık mezatında ise Aomori açıklarında yakalanan 278 kiloluk bir mavi yüzgeçli orkinos, tam 333.6 milyon yene (yaklaşık 2,1 milyon dolar) rekor bir fiyata alıcı bulmuştu.

Related Posts

Belçika’da aşırı sıcaklar nedeniyle “turuncu alarm” verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

DEM Parti: Bir kez daha İmralı’ya gideceğiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Pervin Buldan’ın, 8-9’unda Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerle görüştükten sonra İmralı’ya gitmeyi planladıklarını söyledi.

Son dakika… Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu: ‘Fonlarla beslenen gazeteciler, troller, gözü dönmüş siyasetçiler…’

Son dakika haberi… Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve “mutlak butlan” tartışmalarını doğuran dava 8 Eylül’e ertelendi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu.

Sel, toprak kayması, çatı çökmesi: 57 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da haziran ayının ortasından bu yana etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sel, toprak kayması ve çatı çökmesi gibi olaylar nedeniyle 57 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. ULUSAL AFET YÖNETİM AJANSI AÇIKLAMA YAPTI Ulusal Afet …

Suriye-İsrail anlaşması belirginleşiyor

Suriye’de Esed rejiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesiyle birlikte Golan Tepeleri’nin Suriye tarafında kalan tampon bölgeyi işgal eden İsrail ile Şam yönetimi arasındaki müzakereler sona yaklaşıyor.